Fyra egna lag i år. Det kanske inte låter mycket med tanke på att 89 lag deltar och att trettio till står i kö, men det är fler deltagande KAIK-lag än på många år.

­– Det är jättestort. Vi har nästan 100 aktiva nu, vilket vi är jätteglada för, säger Jenny Westlund som ledde Katrineholm AIK:s P010-lag.

Cupen blev lagets allra första. Likadant var det för F10- och F12-lagen som startades i höstas. Julia Söderberg, Grace Johnsson Ring och Elin Viking var väldigt taggade på att köra sin tredje match under lördagen.

Artikelbild

| Elin Viking, Grace Johnsson Ring och Julia Söderberg gör sig redo för lördagens tredje match.

– Vi körde våra två första matcher någonsin idag, vi är ett nytt lag och har bara kört i ett halvt år. Även om vi inte har vunnit har det varit kul, sa Julia Söderberg.

Hennes lagkamrater håller med.

– Det har varit hårt motstånd, de är väldigt långa och går in hårt. Men vi är nöjda med hur vi spelat som lag, vi samarbetar bra, sa Grace Johnsson Ring.

Sedan jullovet har cupen varit i fokus, men flickorna tycker att det är viktigare att ha kul och peppa varandra än att vinna.

Artikelbild

| I ett av Duveholmsgymnasiets klassrum övernattade laget tillsammans för första gången.

– Det är väldigt viktigt att peppa varandra så att man inte ger upp. Det är ju liksom vårt lag. Det är KAIK, sa Elin Viking.

Förutom att de fått spela sina första matcher, fick de också sova över tillsammans i ett av Duveholmsgymnasiets klassrum. Något som är minst lika roligt.

Artikelbild

| Jonny Grundelius går igenom taktiken inför match.

– I kväll ska vi äta godis. Kolla på film. Jag tror nog inte att vi kommer somna så tidigt, sa Julia Söderberg.

KAIK:s F10 och P10 spelade fyra matcher utan poäng under cupen. För F12 tog turneringen slut i B-slutspelets första match under söndagen och samma väg gick det för mer rutinerade P14.