Gustav nöjd med året – trots missad OS-plats

Oppundaskytten Gustav Pettersson får inte åka till OS i Tokyo under nästa år. Men det var varken en chock eller något att gräma sig över.

Gustav Pettersson är nöjd med årets prestationer i stort sett.

Gustav Pettersson är nöjd med årets prestationer i stort sett.

Foto: Anders Göransson

Sportskytte2019-11-27 20:43

Stefan Nilsson är den enda uttagna skeetskytten för Sverige till OS. Han är också den enda svensken som tagit en kvotplats – som är ett krav för OS. Gustav Pettersson får därför sikta ännu längre in i framtiden, på OS i Paris 2024.

– Det känns bra, får se lite vad som händer nu. Nästa år blir det spännande att se hur många som fortsätter efter OS, det kan ju bli lite ändringar där och hur de väljer att prioritera. Men jag kommer satsa som vanligt, säger Gustav.

Just nu är det dock lugnt för Gustav. Efter årsskiftet kommer träningen ta vid igen och då är det nog lite mer klarhet i hur uttagningarna till nästa års världscuptävlingar blir.

– Det är väl lite det man väntar på, få se vilka tävlingar man får åka på och så där. Så får man lägga upp planen efter det.

Eftersom det är OS under nästa år så blir det färre internationella tävlingar. Det kan även bli färre tävlingar för Gustavs del på grund av att förbundet hellre satsar på sin OS-skytt.

– Det är svårt att säga nu hur det blir under nästa år, de kanske sparar in lite pengar på oss andra som inte är uttagna kan jag tänka mig.

Gustavs säsong har varit upp och ner. Till exempel som bottennapp på världscup i Lahti och personbästa på landslagstest.

– Det var riktigt kul, då visar man att man har kapaciteten för att prestera höga resultat.

SM var också upp och ner med guld i lag och sjua individuellt.

– Överlag har jag haft högre resultat än vad jag har haft åren innan, så det är ett bra tecken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!