Sörmlandsgalan läggs ned

Sörmlandsgalan – idrottsfesten där årets prestationer, trotjänare och föreningar belönats för insatser har blivit en årlig tradition. Nu läggs festen ned.

11 september 2019 21:18

– Det stämmer, det blir ingen gala i år, säger Jonas Nilsson på Sisu.

Förra året fick Kalle Olsson från Eskilstuna skytteförening priset för årets idrottsprestation, Hans Wagneryd, KSK, fick motta priset som årets eldsjäl, Julita GoIF belönades som mest värdefulla förening och handbollens förbundskapten Kristjan Andrésson från Eskilstuna fick priset för årets ledargärning.

De kan vara de sista mottagarna. I år blir det ingen gala med André Pops och Åsa Llinares Norlin som radarparet som lett galan de senaste åren.

– Det är bara att erkänna att galan inte lyft. Vi har svårt att få nominerade kandidater till de olika priserna och det har inte blivit hela Sörmlands angelägenhet. Det har inte blivit den gala vi hade önskat, säger Jonas Nilsson.

Därför har Sörmlandsidrotten som arrangerat galan tagit beslutet att lägga ned höstens prisutdelningar.

– Galan har inte lyft och det behövs något nytt, säger Jonas Nilsson.

Om det bara är en tillfällig paus eller ett definitivt slut kan han inte svara på.

– Det sker förändringar inom Sörmlandsidrotten. Bland annat kommer Sisu att presenteras under ett nytt varumärke under 2020. Kanske kan det bli något i samband med det releaseparty som planeras i början av nästa år, fortsätter Jonas Nilsson.

I samband med idrottsgalan har också Sörmlands finaste idrottspris, Årets idrottsprofil, delats ut. Stipendiet på 50 000 kronor delas ut av Stiftelsen Solbacka och bland de senaste årens mottagare finns bland annat kulstötaren Sara Lennman och bandy/fotbollsspelaren Matilda Plan från Katrineholm. I fjol gick priset till gymnasten/atleten Maxine Olsson som också hon är från Katrineholm.

– Det var en nyhet för mig att galan läggs ned. Då vet jag inte hur det blir med vår prisutdelning, säger stiftelsens sekreterare Per Blomberg.

– Men att galan läggs ned betyder egentligen ingenting. Stiftelsens uppdrag fortsätter och ansökningstiden för årets pris har ännu inte gått ut. Med de nya uppgifterna får vi fundera på hur och när priset ska delas ut i stället, säger Per Blomberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson