SM-rally avgörs i Björkvikstrakten

Årets tredje SM-deltävling i rally avgörs till helgen med start och mål i Nyköping. Det handlar om årets upplaga av Gästabudstrofén.

13 juni 2019 10:18

– Nästan hemmaplan och då vill man ju göra bra ifrån sig, säger KMK-föraren Fredrik Eriksson som i vanlig ordning rattar en VW Golf.

En intressant start gör Fredrik Grahn från Frövi som vid sida har rutinerade kartläsaren Christer Carlsson från Katrineholm.

– Vi har inte åkt ihop så många gånger men innan vi drabbades av en trasig växellåda i sydsvenska rallyt så visade vi att det finns fartresurser, säger Christer Carlsson.

En topplacering är målet för de båda i klassen 4 WD övriga om deras Ford Focus vill vara med under hela tävlingen.

Totalt kommer sex ekipage med anknytning till Katrineholm och Vingåker till start i en deltävling som bland annat bjuder på specialsträckor kring Björkvik.

– Det är bäddat för en riktig publikfest, konstaterar Christer Carlsson.

Lokala representanter i SM-rallyt förutom de nämnda är Jonna Olsson, SMK Vingåker i en Volvo 850, Kristoffer Gustafsson/Viktor Niemistö, KMK i en Mitsubishi, Ulf Pettersson/Andreas Eriksson, KMK i en Toyota Corolla samt Olle Erixon som är bisittare till Eddie Lundqvist, Sandviken i en Peugeot 208.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stellan Nilsson