Edvin och Gustav träffade inte helt rätt

Oppundaskyttarna Edvin Moberg och Gustav Pettersson hoppades förbättra chanserna att bli uttagna till EM under Scandinavian Open i Danmark. Nu är de osäkra på om resultaten räcker till för ett landslagsuppdrag.

Foto:

Skytte2019-06-02 21:50

– Redan när vi fick inbjudningen till tävlingen så såg vi att det var mycket bra skyttar, ett hårt motstånd. Det fick vi smaka på, kan man säga, berättar Edvin Moberg på väg hem från Jetsmark i Danmark där tävlingen arrangerades.

Han och Gustav Pettersson hoppades kunna visa fina resultat och därmed förbättra chanserna att bli uttagna till EM.

– Förbundet tittar på resultaten, vi ville ha ihop en bra tävling innan uttagningen i och med att EM har varit målet i år.

Men det gick inte riktigt så bra som skyttarna hoppats på.

Lördagens serier slutade i 69 av 75 träffar för Moberg och 67 av 75 för Pettersson.

– Då låg vi långt ifrån final båda två. Det är små marginaler och går väldigt fort att bomma två stycken. Tävlingen kan i värsta fall vara över på tre sekunder, förklarar Moberg.

Men under söndagen gick det lite bättre. Moberg fick med sig 24 och 25 av 25 och en total på 118 poäng, och Pettersson 24 och 23 av 25 och en total på 114 poäng. Prestationen ledde till en tiondeplats totalt för Edvin – bara två duvor från final.

– 118 är inte ett dåligt resultat så det är jag väl nöjd med, men det räcker inte i det här sammanhanget och troligtvis inte heller för att bli uttagen till EM. Man gör så gott man kan, mer kan man inte göra. Så det är lite dubbla känslor, så är det alltid, konstaterar Moberg.

Han berättar att Gustav Pettersson som kom 26:a inte var nöjd med sina resultat från tävlingen. Skyttarna kanske ännu har chans att visa upp sig för förbundet om en vecka när de tävlar i värmländska Torsby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!