Sema om EM-jakten: "Måste jobba hårt för det"

Sveriges spel i EM-slutspelet 2020 säkrades på Nationalstadion i Bukarest.

I kväll inleder spelarna jakten på en plats i mästerskapstruppen.

Det gäller att jobba hårt för det och det kommer jag att göra, säger Ken Sema inför kvalavslutningen mot Färöarna.

18 november 2019 05:55

Ken Sema var länge ett namn för Janne Anderssons trupp till VM i Ryssland. Men när förbundskaptenen presenterade listan med spelarna som skulle få chansen i mästerskapet – då fanns inte mittfältarens namn med.

Det var sjukt det där med VM. Klart att det var jobbigt. Jag trodde att jag skulle vara med men var inte det, säger han.
Men nu är det en ny grej. Och nu står jag här igen.

Mer erfaren Sema

26-åringen gör ju det, och den här gången gör han det med andra förutsättningar.

När han jagade en VM-plats spelade han för allsvenska Östersund och var tongivande i klubbens Europa League-framgångar.

Nu har han en säsong i Premier League-klubben Watford bakom sig och är i dagsläget en startspelare för italienska Udinese.

Jag har haft många motgångar genom åren, sedan jag började spela, och den som jobbar hårdast kommer längst och vinner. Det gäller att jobba hårt hela tiden, säger han.

Ken Sema är långt ifrån den ende spelaren som nu har inlett jakten på att lägga beslag på en av de 23 trupplatserna för att få representera Sverige i nästa års EM-slutspel.

Flera av aktuella spelare finns redan i Anderssons trupp; bland andra Mattias Svanberg, Dejan Kulusevski och Muamer Tankovic. De kan få visa upp sig redan i kvällens kvalavslutning mot Färöarna hemma på Friends arena.

"Intressant process"

Som väl är har jag gott om tid på mig att fundera, för det här kommer bli något att knäcka. Att ta ut 23 spelare. Det blir en intressant process, säger Janne Andersson som säger att listan över aktuella spelare har blivit längre sedan han tog ut truppen till VM.
Vi ska inte glömma, om vi tittar på hur det har sett ut tidigare, att Jakob Johansson är skadad, Martin Olsson är helt frisk igen – jag pratade med honom förra veckan och jag hoppas att han får komma till en bra klubb och får mycket speltid nu i januari. Sedan har vi "Ludde" (Ludwig Augustinsson) som är på väg tillbaka och Viktor (Claesson) som har lite längre kvar. Det är också spelare som ska in och konkurrera. Visst känns det spännande.

Mittbacken och kvällens vikarierade lagkapten Pontus Jansson har länge varit en del av landslaget och tror sig veta hur man bäst imponerar på Andersson och assisterade Peter Wettergren.

Det handlar bara om att göra det bra som lag. Det har varit vår styrka sedan Janne och Peter tog över, och det ska vi fortsätta med. Funkar det kollektiva och vi gör en bra insats som lag, då kommer de individuella insatserna också att bli bra, säger han.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Wallin/TT