Sanna väljer läger framför SM-sim

I riksmästerskapen i Sundsvall tog hon inte bara tre personbästa och fyra pallplatser. Sanna Marjeta kvalade in till SM – men hon skippar det.

15 maj 2019 22:22

Tre silver och ett brons blev förra helgens och riksmästerskapen i parasims medaljskörd för 18-åriga Sanna Marjeta som simmar för Katrineholms simsällskap. Men hon konstaterar att det är de personliga rekorden som räknas mest.

– Det viktigaste är personbästa och inte medaljerna, så jag är nöjd. Jag har lärt mig att det är lika viktigt att tävla mot sig själv som mot andra, säger hon.

Men hennes tider räckte till mer än så. Sanna Marjeta klarade nämligen kvalgränserna till SM i parasim i Malmö i sommar, ett SM som hon kommer att avstå.

– Jag hade tänkt och hoppats på att klara kvalet, men jag har ett läger inbokat precis samtidigt. Jag funderade på om jag skulle hoppa över det, men har bestämt mig för att åka på det och istället satsa på SM nästa sommar. Det känns som att det blir bättre, säger hon.

Det är Norrköpings kommun som anordnar ett sommarläger för unga med funktionsvariationer.

– Det brukar vara roligt. Och inför att tävla mer i framtiden behöver jag jobba på mig själv. Jag är en person inombords och utanpå är jag annorlunda. Jag vill lära mig att visa mer av den jag är, vilket kan vara svårt när man är så tävlingsinriktad och har svårigheter. Men jag blir bättre hela tiden.

Inom kort väntar sommarlov och ledigt från tävlingar – istället blir det simträningar i sjön intill hemmet. I höst väntar nationella tävlingar.

– Jag önskar verkligen att fler skulle engagera sig i parasimmet, att vi skulle kunna åka som ett lag. Jag hoppas att fler tar modet till sig att testa, för funktionsvariationer ska inte vara ett hinder, det mesta går bara man tror på sig själv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström