Sålde bilen efter kraschen

Det är ett år sedan den brutala kraschen i Karlstad. Nu har KMK:aren Emil Carlsson sålt sin rallybil och satsar på tvåhjulsdrivet i stället.

9 maj 2019 07:00

När Svenska rallycupens premiär körs Götene i helgen hade Emil en förhoppning om att vara där. Det blir inte så.

– Jag och min kartläsare Magnus Nilsson kraschade duktig i cuppremiären förra året, säger Emil.

Han började reparera sin fyrhjulsdrivna Mitsubishi Evo 9. Bland annat byttes taket och bakdelen. Det räckte inte, en hel del jobb återstod.

– Då valde jag att lägga ned och sålde bilen som renoveringsobjekt. Så nu står jag utan bil, säger Emil.

I stället ska han ge cyklingen lite mera tid. Redan förra året tränade 36-åringen en del med Henrik Sparr i Ceres och körde några tävlingar i långloppscupen.

– Henrik och jag har fortsatt att träna ihop och det blir nog en del tävlingar också framöver, säger Emil.

Än vill han dock inte ge upp rallysporten.

– Jag är sugen på att åka tvåhjulsdrivet igen. Så vem vet, till nästa säsong kanske jag har skaffat en ny bil och är sugen på att åka.

Cuppremiären i Götene, med 215 startande och fyra sträckor, saknar dock inte lokala delagare. En av favoriterna i trimmade tvåhjulsdrivna klassen är KMK:s Fredrik Eriksson. Det är den enskilt största klassen för A-förarna och konkurrensen stekhet.

KMK:aren Olle Erixon finns också med i Götene, som kartläsare åt Nyköpingsföraren Rasmus Persson, som tillhör de topptippade i sin klass B-förare tvåhjulsdrivet.

De äldsta bilarna går i Appendix K och även där finns en KMK:are med, Håkan Hult i kartläsarstolen, bredvid Björn Ask från Nyköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson