FBC tog sig till allsvenskan på ett minst sagt udda sätt. Laget var ett av flera i innebandysverige som flyttades upp en serie, då säsongen stoppats på grund av coronaviruset. Med sin andraplats fick FBC en så kallade SDF-plats (distriktsplats) som tog dem till allsvenskan. Totalt är det 20 lag som flyttas upp till Sveriges näst högsta liga, samtidigt som bara fyra lag flyttas ned. 

De 20 lagen som flyttats upp har alla haft en SDF-plats. Det är ettan i varje distriktsserie som fått den platsen, förutom i FBC:s serie. Där har både tabelltvåan FBC och seriesegraren Nykvarn fått en allsvensk plats. Anledningen till det är att Sörmland och Östergötland har en gemensam division 1-serie och har då två SDF-platser. 

– Båda lagen skulle ju kvala till allsvenskan. Det var bara att Nykvarn redan var klara för kvalspel, medans FBC och Nyköping behövde möta varandra i playoff innan, säger Jan Berg, verksamhetsledare vid Södermanlands innebandyförbund. 

Säsongen 20/21 kommer det att vara 46 lag i allsvenskan på damsidan, uppdelade i fyra olika serier. Serieindelning sker efter lagens geografiska lägen. Allsvenskan norra kommer att ha tio lag, östra och västra tolv lag och södra blir störst med 14 lag. I år spelade Telge som tillhör det sörmländska distriktet i allsvenskan västra. 

– Någon serieindelning har vi inte gjort ännu, då samtliga lag fortfarande inte har anmält sig till allsvenskan nästa säsong, säger Patrik Eklund, tävlingssamordnare vid Svenska innebandyförbundet.