Griffins segrade i premiären vid Djulö

Under lördagen drog rugbysäsongen igång för Katrineholm Griffins. Efter en hård kamp mot Stockholm Berserkers fick de stå som segrare på hemmaplan med siffrorna 41–31.

Griffins segrade i sin första match för säsongen.

Griffins segrade i sin första match för säsongen.

Foto: Rickard Tornhjelm

Rugby2019-05-05 18:30

Efter en tuff höst där truppen tunnats ur rejält stod Katrineholm Griffins ändå starkt mot Stockholm Berserkers under lördagens seriepremiär vid Djulös rugbyplan.

– Vi har tappat en del, men har idag som mest 18 egna spelare. Därför har vi startat ett samarbete med spelare från Västerås som annars står utan lag som stärker upp oss under match, berättar Griffins lagkapten Fredrik Johansson.

Trots att laget inte riktigt hunnit spela ihop sig inför premiären i division 2, som numera består av fyra lag och utspelar sig genom tre dubbelmöten istället för två trippelmöten, lyckades Katrineholm Griffins ta seriens första seger. Men enkelt var det inte.

– Vi tog ledningen inledningsvis, men efter det var det en riktigt svängig match fram till mitten av andra halvlek när vi blev trötta och fick lov att rotera, berättar Fredrik Johansson.

Ett tag såg det tungt ut när Berserkers gjorde allt för att komma i kapp, men Katrineholmslaget höll i och vann med 41­–31.

– Det var en hård batalj men vi lyckades mala ned dem. Vi fick verkligen kämpa för det, konstaterade lagkaptenen.

Trots att det inte var finrugby som publiken fick beskåda på Djulö IP berömmer han laget.

– Jag vill hylla kollektivet, vi behåller lugnet och står upp för varandra.

Matchen avslutades med vad som kallas den tredje halvleken i rugby – umgänge och mat tillsammans.

– Nu hoppas vi att vi kan få ihop träningar med Västeråsspelarna och fortsätta på den här vägen. Då kan vi till och med vinna serien, vilket hade varit kul då det bara är vår tredje säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!