Avstår seriespel – för att undvika smittspridning

Katrineholm Griffins avstår seriespel i år på grund av coronaviruset, trots att Svenska rugbyförbundet gett grönt ljus för matcher.

Katrineholm Griffins (röd, gul och svart matchdress) väljer att inte delta i något seriespel 2020.

Katrineholm Griffins (röd, gul och svart matchdress) väljer att inte delta i något seriespel 2020.

Foto: Roger Culmsee/arkiv

Rugby2020-07-17 18:37

Bakgrunden till Griffins beslut att inte delta i något seriespel 2020 är den pågående coronapandemin. På föreningens hemsida står det att de inte vill bidra till fortsatt smittspridning i samband med matcher. 

– Det har varit ett tufft beslut att ta. Vi har verkligen involverat alla spelare, ledare och styrelsen i detta beslut. Rugby är en idrott där man verkligen är i ansiktet på varandra. Därför känner vi att det inte är rätt att bedriva den här typen av idrott just nu, säger Christopher Hallberg, ledamot i Griffins. 

Svenska rugbyförbundet och tävlingskommittén har bedömt att det är säkert att återuppta matchspel på seniornivå från 1 augusti, någonting som Hallberg inte håller med om. 

– Vi tycker att deras beslut är fel. Det är fortfarande en stor smittspridning i Sverige, säger han och utvecklar: 

– De flesta av våra motståndare kommer från Stockholmsregionen, som har drabbats ännu värre av corona än Sörmland. Vi känner därför att vi måste värna om säkerheten för våra spelare. 

Har alla i föreningen stått bakom detta beslut?

– Till en början fanns det splittringar bland spelarna. Många var så klart sugna på att spela matcher, men efter att ha diskuterat frågan med varandra så står vi alla i föreningen bakom beslutet.

Hur ska ni motivera era spelare att fortsätta utan seriespel? 

– Vi har pratat om det på ett möte med spelarna. De har själva fått komma med tankar och idéer på hur vi ska bedriva våra träningar framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!