Rotary skickar 35 ungdomar på veckoläger

Rotary har genom åren delat ut drygt en halv miljon kronor till förtjänta ungdomar i Katrineholm och gett dem chansen att åka på sommarläger. I år får 35 ungdomar chansen att åka till Sportscamp i Norrköping under vecka 27 och umgås med tusentals andra ungdomar från hela Sverige.

18 maj 2018 07:00

Föreningarna har valt ut ambitiösa ungdomar som är goda kamrater, det fördelades enligt följande: fem från KSK fotboll, Sju från DFK Värmbol, tio från KIF basket, tre simmare från KSS och tio från skolan. Skolan får den här möjligheten som en del i den integration Rotary strävar efter. En lägerplats med helpension i en vecka kostar drygt 3000 kronor. I det här fallet innebär det att de 35 som får åka har fått drygt 100000 kronor av Rotary och dess sponsorer.

Det är åttonde året i rad som 83-åriga Rotaryföreningen i Katrineholm sponsrar den här typen av verksamhet.

Stadium Sportscamp är ett jätteprojekt i Norrköping där ungdomarna får prova på allehanda idrotter, både bekanta och obekanta sporter. De tio som kommer från skolans värld ingår i en multisportgrupp som kommer att få prova på en stor del av de 19 olika idrotter som erbjuds.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa