Hästen Rekord slog banrekordet på Guldsporrarna

"På morgonen var alla banor översvämmade" berättar Sara Svensson, ordförande för Vingåkers Ryttarförening. Efter gedigna insatser av alla tävlingens funktionärer kunde ändå vinnarna av Guldsporrarna 2023 koras under söndagseftermiddagen.

Här får vinnaren Ellinor Hagberg ta emot sitt förstapris av VRF:s ordförande Sandra Svensson. Utdelningen följdes av ett klassiskt ärovarv.

Här får vinnaren Ellinor Hagberg ta emot sitt förstapris av VRF:s ordförande Sandra Svensson. Utdelningen följdes av ett klassiskt ärovarv.

Foto: Isac Lifvakt

Ridsport2023-07-02 18:15

Efter en helg med omkring 400 starter var det dags att dela ut Guldsporrarna. Först ut att koras var vinnaren i Guldsporrarna ponny. Där stod Olivia Ek från Värmdö Ridklubb som segrarinna. Hon red valacken Seanie for sure.  

Den andra triumfen, vinnaren av Guldsporrarna för de större hästarna gick till Ellinor Hagberg från Mantorpsryttarna. Med den imponerade tiden 33,81 slog hon under söndagen banrekord. Hon red valacken med det mycket passande namnet, Rekord.  

– Det känns jättekul, det var över förväntan. Vi har haft lite motgångar under de senaste tävlingarna. Det här är våran andra tävling på höjden 1,15. Så en vinst var väldigt mycket över förväntan, jag är jättenöjd. Det känns helt fantastiskt att få sätta ett banrekord också.

I och med den enorma mängd regn som föll under söndagsmorgonen var det oklart hur banorna skulle hålla sig. Ellinor Hagberg tyckte inte den regntunga sanden var något problem. 

– Här var det ingen skillnad att rida i blött underlag. Det var så himla bra med sand, det var inte alls halt eller så. Jag tyckte att det var jättebra, det var nog bara bra för min del att det var lite blött. 

Trots ett bra underlag visste inte Ellinor Hagberg under kulmen av stormen om hon skulle tävla överhuvudtaget.  

– Jag var nära att stryka mig förut under stormen. Jag är glad att jag inte gjorde det eftersom det blev ett banrekord. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!