Hobbyryttaren blev första segrare i Sundbyholm

Hobbyryttaren och Vingåkersbon Emma Ljungström blev första segrare i Sundbyholms Summer Games, i 120 klassen. Om en vecka siktar hon på att vinna Granngårdens Riksmästerskap: "Inte omöjligt att vinna".

Emma Ljungström, från Vingåkers RF, satsar på att vinna Granngårdens Riksmästerskap och 20 000 kronor.

Emma Ljungström, från Vingåkers RF, satsar på att vinna Granngårdens Riksmästerskap och 20 000 kronor.

Foto: Tuva Fuhr

Ridsport2021-08-11 11:14

Sundbyholms Summer Games hade ungefär 70 startande och några av dem var bekanta ansikten, i den tre stjärniga tävlingsklassen.

– Jag såg Jens Fredricson och tänkte "oj shit, det här blir nog bra", och jag räknade verkligen inte med att vinna, säger Emma Ljungström.

Emma har tagit det lugnt i några veckor och tanken var att få en uppvärmningstävling inför Granngårdens Riksmästerskap, som är nästa vecka.

– Det var roligt att vara tillbaka igen. Jag har tävlat mycket med hästen och kvalat in till Jönköping Horse Show, Rising star tidigare. Jag tyckte det var kul att tävla mot proffsigt folk, när man själv bara är en glad amatörryttare, skrattar Emma.

Under torsdagens tävling klaffade allt för Emma.

– Jag kände att vi var två var ett med varandra, en individ. Jag hade en bra känsla genom hela tävlingen, det var en kanonrunda. Om det känns så här bra nu kommer det kännas likadant om en vecka.

Prispengen var på hela 2000 kronor, men nästa vecka är prissumman på 20 000 kronor.

– Det känns inte omöjligt att vinna. Jag satsar på att vinna och gå hem med pengarna. Det blir inte lika tufft eftersom elitryttare inte får vara med. Det är en jättestor tävling och väldigt många ryttare, det är nog nästan 600 starter. Det blir trim och vilodagar, fram tills torsdag då börjar kvalet. Förhoppningsvis blir det final på söndagen.

Finalen är den åttonde augusti. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!