Frida vann ponnyallsvenskan, men SM-drömmen sprack

Efter en förstaplats i ponnyallsvenskan ville Frida Odermatt kvala in till SM. Den drömmen får dock vänta ett år.

Ettanbild?

Ettanbild?

Foto: Anton Comstedt

Ridsport2020-05-01 12:41

Katrineholmstjejen Frida Odermatt spenderar flera timmar i stallet. 17-åringen går andra året på gymnasiet och började i ridskola när hon var drygt fyra år.

– Jag har alltid gillat djur och mamma har haft hästar tidigare, så det var väl därför det blev ridning för mig, säger hon. 

Frida har tävlat på platser som Sundbyholm och Strömsholm. I år är hennes största merit en förstaplats i ponnyallsvenskan med sin klubb Eskilstunaortens ryttarförening. Frida vann lagtävlingen tillsammans med tre klubbkamrater. 

– Det var även första gången som Eskilstunaorten hade ett lag där, så det var jätteroligt. 

Ett mål som Frida hade för året 2020 var att kvala in till SM. Hon får dock ta nya tag nästa år, då coronaviruset har stoppat alla tävlingar i landet.

– Målet för i år var att kvala in till SM. Först ställdes alla tävlingar in så det gick inte att kvala. Sedan ställdes också SM in. Det känns ju lite tråkigt så klart.

Även om det inte går att tävla för tillfället kan Frida knappast ligga på latsidan. Hon spenderar flera timmar i veckan i stallet för att rida och ta hand om sin häst Queens Marigold, som hennes tränare Jannica Wadell äger. 

– Om det är en vanlig skolvecka så är jag här minst två timmar per dag, säger Frida, som även spenderar några extra timmar i stallet på helgerna. 

Frida skulle gärna vilja jobba med hästar i framtiden och funderar på att ta ett sabbatsår efter studenten. 

– Då kanske man kan jobba som hästskötare eller någonting liknande.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!