15-åriga Molly tog en trippel på Vårnäs

De gyllene sporrarna lyste med sin frånvaro, men deltagarna anslöt sig ändå. 320 starter gjordes på Vårnäs den gångna helgen.

Molly Gunstad från Västerås blev trippelsegrare på Vårnäs och här har hon uppvaktats efter tredje triumfen av biträdande tävlingsledaren Anna Ronach.

Molly Gunstad från Västerås blev trippelsegrare på Vårnäs och här har hon uppvaktats efter tredje triumfen av biträdande tävlingsledaren Anna Ronach.

Foto: Stellan Nilsson

Ridsport2021-07-04 15:50

– Ett hellyckat arrangemang även om vi fick genomföra den här upplagan av Guldsporrarna i en bantad version, summerade biträdande tävlingsledaren Anna Ronach.

Det handlade helt enkelt om en coronaanpassad tävling med deltagare från i stort sett hela mellansverige,

En av dessa var 15-åriga Molly Gunstad från Västerås som blev trippselsegrare under dagarna två.

– En sådan här framgång var klart över förväntan, men otroligt roligt, summerade Molly på hästen Daytona sedan hon uppmärksammats efter sin tredje triumf av prisutdelaren Anna Ronach.

– Det här var verkligen en toppentävling i alla avseenden och det känns jättebra att tävlingsverksamheten inom ridsporten nu kommit igång på allvar, menade Molly.

16-årige Fredrik Roempke från arrangerade Vingåkers Ryttarförening tyckte också det var skönt att komma igång med tävlandet igen även om det inte blev någon seger för hans del.

– Inledningen i 1.05-hoppningern var helt okej, men tyvärr strulade det lite i slutskedet, noterade Fredrik efter sin ritt med Cassius Clay.

Med hindren på samma höjd hade VRF:s Ebba Lindgren på Alaistar vissa problem.

– Men det berodde helt och hållet på att hästen var alldeles för pigg och då är det svårt att rida felfritt, menade Ebba Lindgren efter insatsen på söndagen.

Desto bättre gick det för henne och Alaistar i lördagens 1.10-hoppning.

– Då kvitterade vi en silvermedalj och med tanke på den insatsen så är jag nöjd med helgens resultat, avrundade Ebba.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!