– Jag skulle bara gå upp och täcka skott när han vände sig om och sköt och då träffade hans klubba lite olyckligt. Det blev nästan bara svart. Smärtan var helt olidlig. Efter det är det knappt att jag minns, det gjorde så jäkla ont bara, säger Rasmus Kangosjärvi om situationen.

Därefter åkte han till sjukhuset på kvällen och kom tillbaka på måndagsmorgonen för röntgen och operation. Där opererades ungefär en tredjedel av ena testikeln bort. Enligt läkarna ser det inte ut att medföra några större komplikationer för Rasmus i framtiden.

Under veckan har Rasmus varit sängliggande på grund av smärtan och ska tillbaka till sjukhuset för en kontroll om ungefär två veckor. Men han tror inte att det tar så lång tid innan han kan ta sig upp och gå normalt.

– Enligt läkarna skulle det gå ganska fort och jag har känt ganska bra framsteg redan idag, så det borde inte ta så lång tid.

KIB-tränaren Jimmie Blomqvist-Rosenberg tror att Rasmus är borta från spel i alla fall i en månad efter en ovanlig situation som ändå inträffat två gånger innan i samma serie. Tidigare i höst åkte två spelare i Trosa-Edanö på exakt samma skada inom loppet av en vecka.

– Jag har aldrig varit med om att det har hänt innan. Det är väl någonting som kommer, det blir en snabbare och snabbare sport, man täcker mer skott och klubban kan komma olyckligt. Det gjorde den tyvärr den här gången, så tråkigt för Rasmus givetvis, säger Jimmie.

Om det fortsätter på det här viset och den här typen av skador blir mer frekventa så menar Jimmie att det är möjligt att det tas fram fler skydd inom innebandyn, en sport som annars är mycket utan skydd.

– Det är egentligen bara glasögon som används, men det används inte på seniornivå heller. Det är klart att sådana här skador kommer och det är olyckligt när dem sker, sen får man bara hoppas att det går bra för Rasmus.

Jimmie tycker det är synd att tappa en av sina nyckelspelare, speciellt på det här viset. Med Rasmus har KIB totalt fyra ordinarie spelare borta från spel till helgens bortamatch mot serietvåan Telge. Även Calle Ågren, Magnus Öhrn och Martin Kristensson saknas.

– Det är ju synd för nu har vi äntligen satt femmorna, det har tagit fyra-fem matcher och nu har vi hittat rätt. Så det är jättesynd. Men å andra sidan så har vi en trupp på 20 utespelare, så det är någon annan som får visa framfötterna.