Storpublik kantade Gimmerstasvängen

Motorsport och storpublik är ett begrepp som hör ihop och när publikrestriktionerna försvann i veckan blev Gimmerstasvängen i rally på lördagen en tävling som kantades av massor av åskådare.

Gustav Ljungberg med pappa Magnus vid sin sida tog en överlägsen seger i grupp N.

Gustav Ljungberg med pappa Magnus vid sin sida tog en överlägsen seger i grupp N.

Foto: Stellan Nilsson

Rally2021-10-02 19:39

– Exakt hur många som fanns utmed de två sträckorna är svårt att säga, men det rörde sig i alla fall om flera hundra personer, noterade Leif Fredriksson i arrangerande KMK sedan han och dottern Madicken Swärdh agerat föråkare i en Citroen.

Ett 50-tal ekipage kom till start och specialsträckorna kördes två gånger och bjöd inte på några som helst allvarliga incidenter. Totalsnabbast blev Rikard Moberg från Strängnäs i en Mitsubishi.

Han följdes närmast i resultatlistan av hemmahoppet Torbjörn Westerdahl, också han i en Mitsubishi och endast fyra sekunder skiljde de båda åt.

– Om det var jämnt i toppstriden så var segraren i grupp e i en klass för sig, noterade nöjde tävlingsledaren Crister Nystrand och syftade på KMK-föraren Johan Carlsson.

Han rattade en Volkswagen Golf och hade Malvina Langetoft vid sida. Duon hade en segermarginal på hela 20 sekunder och det betraktades om väldigt stort med tanke på att sträckornas totallängd bara mätte 24 kilometer.

En imponerande insats svarade unge Gustav Ljungberg från KMK för när han vann C-förarnas grupp N i en Volvo 940. Vid sin sida hade han pappa Magnus.

Två KMK-förare som lyste med sin frånvaro var Ulf Pettersson och Fredrik Eriksson. Duon valde bort Gimmerstasvängen för start i Rikspokalen i Örebro.

En tävling där Fredrik i sin Mitsubishi blev lyckosammast med en fjärde plats och Pettersson i en Ford Fiesta slutade totalsexa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!