Madicken Swärdh är på bättringsvägen

Rallytjejen Madicken Swärdh har lämnat Mälarsjukhuset och rehabiliteringen för en comeback bakom ratten har kommit igång.

Madicken Swärdh  och Sanna Larsson är fast beslutna på att göra comeback i rally efter sina skador som de ådrog sig i Västerås för en tid sedan.

Madicken Swärdh och Sanna Larsson är fast beslutna på att göra comeback i rally efter sina skador som de ådrog sig i Västerås för en tid sedan.

Foto: Madicken Swärdh

Rally2022-10-20 13:00

– Målet är att vara tillbaka när första JSM-deltävlingen körs i Lima i februari, säger Madicken som är väl medveten att hon måste skynda långsamt.

KMK-föraren skadade ryggen i en krasch under en sprinttävling på grus i Västerås för några veckor sedan och har vårdats på Mälarsjukhuset.

– Men nu är jag hemma och det känns bra.

Men hon har värk i ryggen och tvingas ta smärtstillande tabletter.

– Jag jobbar ju själv inom vården och vet att ryggskador tar sin tid att läka. Därför gäller det att ta en dag i taget, men en "morot" för mig är att kunna komma tillbaka i förarstolen inom de närmaste fyra månaderna.

Hon har tilldelats ett träningsprogram för att bli kvitt skadan.

– Än så länge måste jag vara oerhört försiktigt, men om några veckor är det meningen att jag ska kunna påbörja träningen, säger Madicken Swärdh.

I samband med kraschen ådrog sig Madickens kartläsare, Sanna Larsson en nackskada.

– Jag hade värk en längre tid, men nu är jag bättre och har börjat jobba som undersköterska igen, berättar Sanna som inte blivit skrämd av olyckan.

Hon siktar på en comeback i kartläsarstolen.

– Men jag tänker också fortsätta som förare.

När hon inte är kartläsare åt Madicken Swärdh rattar hon en ombyggd Volvo 940.

– Har ingen tävling inlagd på programmet ännu, men nästa år ska det bli nya rallyn för mig, säger Sanna som inte bara har rallysporten på sin repertoar.

Hon spelar ju också fotboll i DFK Värmbol och det tänker hon också fortsätta med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!