Favorit triumferade i Violenrallyt

Eskilstunaförararen Per Göthberg i en Skoda kom till start som favorit till totalsegern i Violenrallyt och han gjorde ingen besviken.

Violenrallyt vanns av Eskilstunaföraren Per Göthberg som vid sin sida hade John Stigh från Skänninge MK.

Violenrallyt vanns av Eskilstunaföraren Per Göthberg som vid sin sida hade John Stigh från Skänninge MK.

Foto: Stellan Nilsson

Rally2021-07-31 16:36

– Kände mig inte som favorit, men jag hade inga problem under vägen och är givetvis jätteglad, summerade Per Göthberg efter målgången på Malmahed.

Vid sin sida i en den nya 4-hjulsdrivna bilen i WRC-klassen hade Göthberg rutinerade kartläsaren John Stigh från Skänninge MK.

– Det här var första tävlingen tillsammans och samarbetet fungerade toppenbra, konstaterade Göthberg som kommer att John Stigh vid sin sida när det vaknas SM-deltävling i Kil.

Ett lyckat premiärsamarbete handlade också om i klassen för övriga 4 WD-bilar. Mellösabon Fredrik Eriksson, som under många år varit framgångsrik i en VW Golf, har bytt klass och införskaffat en Mitsubishi och som kartläsare engagerat Håkan Lundqvist från Flen.

Duon, som tävlar för Katrineholms MK, vann klassen och blev totalfyra.

Vad nästa uppgift blir för duon var oklart direkt efter tävlingen.

– Men vi kommer att tävla vidare och för oss är det oerhört viktigt att ha roligt och njuta av rallysporten. Det här var ju första riktiga tävlingen på väldigt länge på grund av pandemin och att intresset är stort för sporten vittnade det stora antalet åskådare om som fanns utmed de sex tävlingssträckorna, sade Eriksson.

Att tävlingen var rolig och intressant underströk Gustav och Magnus Ljungberg. Far och son från KMK genomförde sin debuttävling och tog i sig i mål efter tre sträckor.

– Nu har vi fått blodad tand och kommer att fortsätta att tävla, noterade de tillsammans efteråt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!