Eriksson tvåa i Svenska Rallycupen

I helgen avgjordes Svenska Rallycupen. Då blev det lokalt på prispallen.

Katrineholm MKs Fredrik Eriksson med co-driver Kristoffer Nordlund SMK Nyköping vid sin VW Golf som dom rattade till vinst i Marknadsnatta och en total andraplats i Svenska rallycupen 2019.

Katrineholm MKs Fredrik Eriksson med co-driver Kristoffer Nordlund SMK Nyköping vid sin VW Golf som dom rattade till vinst i Marknadsnatta och en total andraplats i Svenska rallycupen 2019.

Foto: Pierre Skytt

Rally2019-10-27 20:00

I den tvåhjulsdrivna klassen för trimmade bilar kom Hampus Jakobsson med brorsan Pontus till Skänninge med bästa tänkbara utgångläge. Det ända som gällde var att rulla över startrampen i deras Toyota Corolla för att få den åtråvärda extra startpoängen och cupsegern 2019 skulle vara klar. Hampus klarade den enkla bedriften och skulle visa att han var förmögen att vinna tävlingen också. Men tyvärr gick en drivaxel av i starten på sträcka tre.

– Tur att det var klart redan på startrampen när (tvåan) Fredrik Eriksson tog full pott, så vi fick en marginal på 4 poäng, och det räckte ju, sa en glad Hampus på lördagskvällen. 

Fredrik Eriksson från Katrineholms MK med Kristoffer Nordlund vid noterna tog som sagt full pott i tävlingen i sin VW Golf. Fredrik som annars föredrar torra vägar fick åka på regnvåta denna gång. 

– Det är ingen tävling jag vanligtvis föredrar med tanke på väderleken, men det gick ju bra ändå, säger en nöjd Fredrik. 

Det blev inte bara seger, Fredrik och Kristoffer blev dessutom sexa totalt i tävlingen vilket bevisar en respektingivande insats. Men trots det fick han nöja sig med andra platsen i årets cup.

– Vi är jättenöjda, slutet på säsongen har gått jättebra, början var sämre med ett par sjätteplatser och en bruten tävling och då kommer man efter i totalen, säger Fredrik.

I Volvo original kom Andreas Hultström från SMK Nyköping i slagläge för seger i totalen även han. Men tyvärr bröt han tävlingen och tvåan i cupen såg ut att plocka hem en enkel seger. Men på sista sträckan så rullade Tobias Isaksson från Laxå, som låg tvåa i cupen, och Andreas kunde titulera sig cupmästare 2019.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!