Positiva besked för KAIK

Trots en tung fjolårssäsong fortsätter Katrineholm AIK:s handbollsherrar den här säsongen. Och förutsättningarna ser bättre ut än tidigare.

13 augusti 2019 12:08

Det är bara några år sedan KAIK-styrelsen funderade på att lägga ned all handbollsverksamhet. Nu blomstrar ungdomsverksamheten som engagerar hundratals barn, och KAIK:s a-lag fortsätter att spela trots att resultaten inte riktigt gått deras väg.

– Vi visste att det skulle bli tungt med tanke på att truppen varit tunn, men spelarna har varit så positivt inställda och vill verkligen det här. Från styrelsens håll pressar vi dem inte, och drar heller inte i bromsen när de vill köra, säger föreningens ordförande Sara Benafakir Lund.

På tränarsidan får förra säsongens spelande tränare Alexander Wåhlin assistans av David Thörner, som för två år sedan slutade i laget på grund av att det varit så många motgångar – laget rasade ur division 3.

Så när KAIK:s a-lag samlades förra året för spel i mellansvenska division 4 var förväntningarna inte så höga och inledningen på säsongen blev tuff.

Fokus var hela tiden glädje, inte resultat. Dock lyckades laget spela ihop sig och fick med sig några segrar i slutet av säsongen.

– Nu verkar det som att de blir några fler så förutsättningarna ser ännu bättre ut inför hösten, säger Benafakir Lund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström