Populära Slottssprinten tillbaka 2020

Nu är det klart. 2020 är rallysuccén Slottssprinten vid Ericsberg tillbaka.

Efter ett års uppehåll är Slottssprinten vid Ericsberg tillbaka nästa sommar.

Efter ett års uppehåll är Slottssprinten vid Ericsberg tillbaka nästa sommar.

Foto: Hilda Djupenström

Bilsport2019-10-15 13:59

Med sitt kompakta format, start, mål och serviceuppehåll på samma plats – och avslutning med pris- och grillfest i slottsparken blev rallytävlingen vid Ericsberg, en dryg mil öster om Katrineholm, snabbt en succé.

I år gjorde KMK ett tävlingsuppehåll, men nu är det klart att rallyt kommer tillbaka nästa sommar.

– Vi kör den 11 juli, säger Leif Fredriksson i KMK.

Planerna har kommit en bit på väg, men mycket återstår.

– Jag vet vilka vägar jag vill ha till sträckorna, men vi har inte bestämt om det ska bli fyra eller fem, säger Leif Fredriksson.

2020 blir det en fristående tävling, som inte kommer att ingå i någon annan serie eller cup. 

Precis som de senaste åren blir det också ett event på fredagskvällen, dagen före tävlingen. Tidigare har bland annat artisten Markoolio varit med och kört crosscart, kampsportaren Alexander "The Mauler" Gustafsson gästat liksom VM-åkaren Pontus Tidemand i arrangemangen där alla intäkter skänks till välgörande ändamål.

– Det finns en plan även för den kvällen. Vad det blir låter jag dock vara en hemlighet ett tag till. Så mycket kan jag i alla fall säga att det blir något vi aldrig tidigare har gjort, säger Leif Fredriksson.

Planerna stannar dock inte där. Det ska också bli en tjejsatsning med bland annat Susanne Kottulinsky – som kört tio VM-rallyn –  under två dagar samma vecka som tävlingen körs.

– Marknadsföringen har precis startat och det handlar mycket om att prova på. Då ska vi köra både på Trollåsens motorbana utanför Vingåker och Valla kartingbana, säger Leif Fredriksson.

Leif Fredriksson i KMK har inlett planeringen för Slottssprinten 2020.
Leif Fredriksson i KMK har inlett planeringen för Slottssprinten 2020.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!