VVK i 18:e förlusten – 1–3 mot Tierp

Vingåkers VK höll inte riktigt i uppåtspelet som de visade förra matchen mot Örkelljunga och lämnade bortamatchen mot Tierp poänglösa.

Foto: Nilsson Arkiv: Tomas

Övrigt2018-01-25 20:44

Serien är fortsättningsvis tuff för VVK, som på torsdagskvällen missade poängchansen mot Tierp på bortaplan och därmed också utökade poängskillnaden som håller dem ifrån en plats i slutspelet. Mer om serien kan du läsa här.

Trots en kämpig början av det första setet, vände VVK på det som tränaren Thomas Fält med glimten i ögat kallade "grisvolleyboll", och kämpade till sig en inledande ledning och 1-0 i set (26–28). Men trots ett spel som verkar förbättras hela tiden, blev det inte bättre än så poängmässigt. De kommande tre seten blev tuffa.

– Det var ingen skön volleyboll i dag. Vi fick kriga ordentligt. Jag trodde vi hade något på gång när vi vann det första setet, men vi tappade det mot mitten, säger Thomas Fält.

Tierp tog både set två (25–18) och tre (25–23) med hjälp av skickliga servar och dessvärre stod VVK under matchen för inte mindre än 15 gratispoäng bestående av servmissar.

– Det är alltid trist och onödigt när man redan får kämpa. Försvaret var under riktigt hård press i dag och de hittade många luckor på oss, och då vill man ju dels få poäng men också spela säkert i servarna, säger Thomas Fält.

Men Vingåker tog igen lite till det sista setet som slutade 25-22 till Tierp.

– Men när de tog sig över 20 blev det jobbigt. Vi kom inte riktigt in i matchen och kunde inte hålla samma standard som sist, säger tränaren.

Slutresultatet blev 1–3, vilket innebär att det blev VVK:s 18:e förlust. Men mitt i allt är Thomas Fält ändå nöjd med spelet som ständigt förbättrats, även om det inte var i klass med spelet mot Örkelljunga. Han berättar att grabbarna trots alla höstens motgångar fortsätter att hålla huvudet högt.

– De tappar aldrig humöret och peppar varandra ordentligt. De försöker och kämpar och det är riktigt roligt.

Fredrik Ljung, som hoppade in för Axel Qvarnström och spelade riktigt bra mot Örkelljunga sist, gjorde en toppenmatch och blev matchens lirare.

– Axel har varit sjuk och Fredrik har presterat riktigt bra, både sist på matchen men också på träningarna. Han fick chansen i dag och han tog den absolut.

Sam Shenton höll samma stuk som sist där han tog 25 egna anfallspoäng. Idag fick han med sig 23.

Nästa match är på lördag, när de spelar mot Hylte på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!