VRF vädjar till hästintresserade om bidrag

Vingåkers ryttarförening har beviljats bidrag från Sörmlandsidrotten och Vingåkers kommun för sin nya ridbana. Nu visar det sig att pengarna inte räcker till den ridbana som föreningen vill bygga.

Johannah Ström tillträdde som ridskolechef i somras.  FOTO: PER LARSSON

Johannah Ström tillträdde som ridskolechef i somras.  FOTO: PER LARSSON

Foto:

Övrigt2018-02-02 13:40

– Vi har planerat detta i flera vändor fram och tillbaka, men nu inser vi att vi har tänkt galet från början: den ridbana vi har råd med blir för liten, säger ridskolechefen Johannah Ström.

Enligt den första planen skulle den nya ridbanan vara 30*70 meter, men för att bedriva den önskade verksamheten krävs 40*80 meter.

En större ridbana skulle möjliggöra bättre tävlingar och träningar. Aktiva inom körsporten skulle också kunna bedriva verksamhet då det kräver större banor.

– Det låter kanske litet att öka från 30*70 till 40*80, men det blir jättestor skillnad. Vi kan ha dubbla banor på dressyrtävlingar, få fler startplatser och därmed öka intäkterna till föreningen.

Förändringen kostar cirka 300 000 kronor utöver det redan erhållna bidraget och i nuläget har inte föreningen råd. De har startat en insamling på nätet för de som vill bidra.

– Vi vill inte göra bort oss, den här banan kommer ju att ligga sen i kanske 20 år framöver. Då vill vi bygga ordentligt från början. Så vi vädjar till hästintresserade och Vingåkersbor för att de ska engagera sig. Alla bidrag är välkomna, säger Johannah Ström som ansvarar för att få den nya planen att gå ihop.

I och med att den banan ska användas till tävlingar i maj finns det en tidspress. Enligt Johannah Ström, som tror och hoppas på att den nya planen går i lås, behöver bygget påbörjas i slutet av februari.

– Allt är förberett och planerat så entreprenören väntar bara på ett ja ifrån oss, om vi får ihop pengarna. Vi kommer jobba stenhårt med det här och lägger i en extra växel nu, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!