Viktor Niemistös SM-dröm blir sann 2019

Under måndagseftermiddagen offentliggjordes riktningen för det kommande året för rallyföraren Kristoffer Gustavsson och kartläsaren Viktor Niemistö. Det blir SM för KMK:arna– i den fyrhjulsdrivna klassen.

Foto:

Övrigt2019-01-08 20:38

Björkvikskillen Viktor Niemistö berättade i juli 2018 för KK att rally blivit ett av hans största intressen i livet efter bilolyckan som gjorde honom förlamad i stora delar av kroppen.

Tillsammans med Kristoffer Gustavsson genomförde han sedan en framgångsrik säsong i sin Volvo 940 i den tvåhjulsdrivna klassen för C-förare – en så bra säsong att Kristoffer Gustavsson klassades upp till B-förare.

Sommaren 2018 var att köra SM Viktor Niemistös största dröm – och under säsongen 2019 blir den sann.

I en Mitsubishi Evo kommer nu duon att genomföra SM i rally som en del av Team Ramudden motorsport och på sin Facebook-sida skriver klubben: ”Viktor och Kristoffer är ett radarpar som trots motgångar visar att ingenting är omöjligt”.

Målsättningen är uttalad – att mot slutet av säsongen slåss om topplaceringar med Sveriges rallyelit, i den fyrhjulsdrivna klassen ”4WD Övriga”.

– Det känns hur roligt som helst att få denna chans med ett så stort team. Det blir lite skillnad i körsättet i och med att vi går från 2WD till 4WD, så för mig som kartläsare handlar det mest om att vara lite snabbare, säger Viktor Niemistö.

I fredags hann de öva i den nya bilen och den 25 januari är det dags för den första av sex SM-deltävlingar: Bergslagsrallyt i Ludvika.

– Jag vet inte hur det går, vi kommer att ta en sträcka i taget till att börja med. Sedan försöker vi förbättra tiderna mot de andra i klassen, säger Viktor Niemistö.

I samma klass hittar vi även KMK-aren och karläsaren Christer Carlsson som tillsammans med KAK-föraren Fredrik Grahn deltar med en Ford Focus.

I den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen deltar även Olle Erixon från KMK som kartläsare i en Peugeot 208 R2.

I den trimmade 2WD-klassen hittar vi KMK-duon Ulf Pettersson och Andreas Ekström i en Toyota Corolla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!