Vassare träning som säsongsavslut: "Man blir sporrad"

Unga spelare fick chansen att vässa sina förmågor med hjälp av svenska hockeyförbundets träning under lördagen.

Foto: Privat

Övrigt2018-03-25 11:45

44 spelare från både Flen och Katrineholm samlades i lördags i Katrineholms ishall för att delta i heldag av inspiration, träning och gemenskap. Initiativtagaren, Christian Karlsson som också tränar U11/12-laget, fick idén efter att ledarna själva utbildats av konsulenter från svenska hockeyförbundet.

– De utbildar ledare, barn och unga och bidrar med kompetens och nya idéer. De nämnde ett sådant här "camp" vid vår förra ledarträning och då tyckte jag att vi också borde ha ett, berättar han.

Träningen genomfördes i blandade åldergrupper, där de yngsta var 8 år och de äldsta 15 år. En fördel, tycker Christian Karlsson.

– Det blir variation. Det är bra att göra saker annorlunda och man blir sporrad av att se andra också.

Deltagarna fick två ispass, två fyspass och två teoripass under dagen och emellan varven både lunchades och åts mellanmål.

– Alla grabbar och tjejen skötte sig fantastiskt bra hela dagen, säger Jörgen Malmberg, lagledare för 06/07.

På plats fanns även ett tiotal ledare från olika dag i föreningen samt föräldrar som hjälpte till med logistik och maten.

Nu är hockeysäsongen snart slut, men under söndagen spelade föreningen matchspel och de kommer inom några veckor att ha sin officiella avslutning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!