Utvisning totalvände derbyt

Mötet mellan Ericsberg och Vingåker började jämnt och mållöst. Men när Ericsbergs Nicklas Mangs blev utvisad minuterna innan domaren blåste av för halvtid, vände spelet totalt. Vingåker vann med 5–0.

Både Vingåkers målvakt Mikael Bredell och Ericsbergs målvakt Peter Engström gjorde flera kvalificerade räddningar under matchen på Forssjö IP. Här gör Engström en tidig räddning när det ännu står 0–0 i matchen.

Övrigt2017-08-07 16:30

Det som under 40 minuter var en jämn match slutade med en enkel seger för bortalaget Vingåker.

Spelet var tempolöst första kvarten och varken Ericsberg eller Vingåker lyckades få till passningsspelet. Närkamperna blev många och hårda, men bägge lagen förlorade ständigt bollen, som mestadels rullade fram och tillbaka på mittplanen.

I 18:e minuten skapade Ericsberg matchens första fria läge, men bollen tog i ribban. Sekunderna efter fick Jacob Hollstein ett underbart läge. Men Vingåkers målvakt Mikael Bredell, som var en av matchens bästa, gjorde en fin räddning och skickade ut bollen till en hörna.

20 minuter in i matchen började Ericsberg få lite större kontroll över spelet och skapade några lägen efter varandra, men inget ledde till mål. Vingåker hade problem med att spela upp bollen och ta sig igenom den mittre planhalvan, men fick ändå ett och annat skott på mål, som räddades snyggt av målvakten Peter Engström. De tuffa närkamperna fortsatte och varningarna kom en efter en.

Ett Vingåkersanfall i 40:e minuten ledde till en tackling som innebar den andra varningen för Ericsbergs Nicklas Mangs, och hemmalaget fick spela hela andra halvleken med en man mindre på planen.

Efter pausen ökade bägge lagen tempot och besöken i motståndarens straff­område blev fler på bägge sidor. Till en början märktes det inte att Ericsberg var en man ­mindre, men när Vingåker gjorde första målet genom Mikael Isgren 20 minuter in i andra halvlek steg självförtroendet och passningarna började hitta rätt adress. Tre minuter efter det kom andra målet, vilket gav Vingåker ett flyt som resulterade i totalt fem mål på 30 minuter.

Även om Ericsberg kämpade sig till några fina lägen med tio man på plan, blev det ingen reducering och matchen slutade 5–0 till Vingåker. Övriga målskyttar var Jacob Lindgren 2, Linus Hurtig, Hannes Bergström.