Ungt landslagsläger vid kanotklubben

U16-landslaget i kanot har under helgen haft landslagsläger vid Katrineholms kanotklubb.

Eric Hedin, Oliver Malmsten, Albin Hellberg och Oskar Steen kör sig redo för ännu ett paddelpass. FOTO: HILDA DJUPENSTRÖM

Eric Hedin, Oliver Malmsten, Albin Hellberg och Oskar Steen kör sig redo för ännu ett paddelpass. FOTO: HILDA DJUPENSTRÖM

Foto:

Övrigt2017-07-30 22:00

Det är de Nordiska mästerskapen som hägrar för landslagskanotisterna som haft träningsläger ute på Djulö under helgen.

Landslagspaddlarna, alla födda 01 eller 02, har förberett sig för mästerskapen genom två paddelpass per dag, löpning, gym och gemenskap vid Djulös camping. Jenny Halvarsson, förbundskaptenen, är nöjd med träningshelgens upplägg.

– Det är så fina banor här i Djulösjön, och så är det praktiskt med campingen och maten här, berättar hon.

Nio av kanotisterna i U16-landslaget är från Nyköpings kanotklubb och från Katrineholms kanotklubb deltar Oliver Malmsten, som senast under förra veckan tävlade på SM.

– Jag blev sjuk sista dagen på SM, så jag har inte kunnat vara med under hela träningslägret, men i dag är jag i form igen, berättar han.

Under kvällspasset paddlar han tillsammans med Eric Hedin från Karlstad, Albin Hallberg från Bengtsfors och Oskar Steen från Norrköping.

Conny Edman är nöjd med landslaget och med hur träningshelgen sett ut.

– Det är ett bra gäng, alla har kul ihop. Det blir en bra gemenskap för att man känna alla som man tävlar med och mot, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!