Enligt polisanmälan ska en person i föreningen ha spridit lögner om Kent Olsson.
– Personen har mejlat en av våra sponsorer och insinuerat att jag trakasserat tjejerna sexuellt. Hen har berättat om bilden och om de rykten som gått i syfte att förstöra för mig och min förening. Jag har aldrig fått se brevet men sponsorn ringde mig och läste upp delar av det, berättar Kent Olsson.
FBC Katrineholm, som startades av Kent Olsson och dit drygt 20 KIB-spelare gått, riskerar nu att bli av med ett sponsorkontrakt på 50 000 kronor enligt tränaren.
– Det är väldigt tråkigt. Jag ville träna ett lag och jag startade en ny förening med elitfokus. Det är klart att det sticker i ögonen, men nu när det är tjejerna som får ta konsekvenserna tycker jag att det räcker, säger Kent Olsson.
Den utpekade personen förnekar att hen skrivit mejlet.
– Jag polisanmälde själv i våras att mitt mejlkonto blivit hackat efter att någon skickat obehagliga mejl i mitt namn. Jag har inte skickat något mejl till sponsorn, men i samband med detta ringde företaget upp mig, berättar personen.
– Då informerade jag om situationen, men höll mig till fakta.
”Jag har aldrig förnekat det som hände med bilden, men att ett ärligt misstag skulle få sådana här konsekvenser är helt sjukt”
Polisanmälan lämnades in till polisen i Katrineholm i början av juni och nu i mitten av juli kom beslutet att förundersökningen läggs ned. Detta uppger polisens förundersökningsledare Joachim Öhrn.
– Jag kommer att begära överprövning först innan jag driver det själv. Kosta vad det kosta vill, nu räcker det. Det har gått för långt och är bara sjukt, jag får ingen lugn och ro. Jag har familj och är trött på att folk sprider rykten, säger Kent Olsson.
När ett nedlagt ärende över- prövas tittar samma åklagare på ärendet igen, för att se om det finns nya omständigheter eller anledningar att utreda vidare. Får Olsson avslag där kan även det beslutet överklagas, till en överåklagare.
Men efter det är enda utvägen för Kent Olsson att driva ärendet som ett enskilt åtal.
Då får han själv lämna in en stämning till tingsrätten, men risken med det är att han, om han förlorar, tvingas betala motståndarens rättegångs- kostnader, något som kan bli dyrt.
Den utpekade personen har själv begärt att få ta del av polisanmälan, dock först efter att utredningen lagts ned, men nekats då personen inte längre betraktas som misstänkt för brottet.
Ur misstankeregistret försvinner man omedelbart då polisen väljer att lägga ned ett ärende, vilket kan vara orsaken.
Dock ser hen inte en eventuell rättprocess som enbart negativ.
– Om det är något som riktas mot mig personligen är det klart att det är jobbigt, främst för familjens skull. Men samtidigt är det bra om allt uppdagas. Jag tycker att det finns många moraliska frågor i detta, han är ju barn- och ungdomstränare. Men jag är inte rädd för min egen del. Jag har inget att dölja, berättar personen.
Samma attityd har Kent Olsson.
– Jag vill få slut på ryktena. Jag har inte trakasserat någon och om jag har det så hoppas jag att de polisanmäler mig för det. Jag har aldrig förnekat det som hände med bilden, men att ett ärligt misstag skulle få sådana här konsekvenser är helt sjukt, säger innebandytränaren.