Tobias Mellstrand månar om KIB-målet

Han täcker målet, förhindrar målen och har målsättningen att med sitt lag ta sig igenom helgens playoff. Möt Tobias Mellstrand, målvakten från KIB.

Under sommarhalvåret blir det en hel del löpning för målvakten, som i år ska springa sitt tredje Stockholm Maraton. FOTO: HILDA DJUPENSTRÖM

Under sommarhalvåret blir det en hel del löpning för målvakten, som i år ska springa sitt tredje Stockholm Maraton. FOTO: HILDA DJUPENSTRÖM

Foto:

Övrigt2018-01-23 18:30

Trots att innebandyn aldrig varit hans största dröm, har den följt med honom sedan barnsben. Det har inte bara varit Katrineholms innebandy, utan han har även spelat i Flen och i KTH:s idrottsförening. Men när möjligheten att spela med KIB kom, bestämde sig Tobias Mellstrand, som i nuläget bor och studerar till civilingenjör i Stockholm, för att börja pendla till det som mest känns som hans hemmalag.

– Jag hoppade in igen halvvägs in i säsongen förra året, men sen blev jag kvar, berättar målvakten.

Han är nöjd med beslutet. Flera av spelarna känner han sedan tidigare och han har, vilket ligger i målvaktspositionens natur, fått en betydande och ansvarsfull roll i laget. Och presterat.

– För mig handlar det mycket om att förutse, vara alert och fokuserad. Sen är en av de viktigaste sakerna att man direkt kan släppa det om man släppt in en boll, berättar han.

Tobias Mellstrand medger att han självklart strävar efter att hålla nollan, men att han trivs med ansvaret och inte stressar upp sig när mycket av spelet hänger på honom.

– Jag trivs i målvaktsrollen och längtar inte ut på planen. Hade jag spelat i anfall hade jag kanske varit bra på Korpen-nivå, säger han och skrattar.

När han tänker tillbaka på seriespelet, som snart avgörs, är han glad över hur han presterat. Det är inte alltid målvakten hyllas, utan det är snarare så att målvakten lätt kan beskyllas.

– Jag är nöjd, kollar man på räddningsstatistiken så ser det väldigt bra ut. Man får tävla lite mot sig själv, hålla nollan, kolla statistik, säger Tobias Mellstrand.

Han är speciellt taggad för de kommande två matcherna i herrarnas första Play off där de möter FBC Nyköping.

– Det blir roligt spel mot dem. Mer utav en utmaning, vi har vunnit en match och förlorat en. Det blir helt enkelt så att det lag som gör minst misstag vinner, säger han.

Men går de vidare till nästa Play off väntar Nykvarn, som kan bli betydligt knepigare.

Hur ser chanserna ut mot Nykvarn egentligen?

– De är riktigt svåra att slå. Jag tror att det skulle bli förlust, för vi kan verkligen inte bjuda på något om vi vill vinna mot dem.

Tobias Mellstrand

Ålder: 28 år

Styrkor i målet: Täcker, snabb på förflyttningar

Svaghet: Kan bli bättre på arbetet med händerna

Äter: Kött, pasta, sällan socker.

Annan träning: Långdistanslöpning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!