Stor besvikelse efter det oförklarliga raset

Det fanns optimism i KVBS inför söndagsmatchen mot Örebro SK, efter att laget spelat oavgjort (6–6) mot IF Boltic i lördags. I en halvlek fanns hoppet kvar, innan KVBS la sig platt inför Örebrolaget, som vann med 9–4.

Roger ”Gubben” Carlsson var uppgiven efter matchen mellan KVBS och Örebro SK. ”Vi är så konfunderade över varför vi föll ihop som ett korthus utan någon egentlig anledning”, säger han.  FOTO: HILDA DJUPENSTRÖM

Roger ”Gubben” Carlsson var uppgiven efter matchen mellan KVBS och Örebro SK. ”Vi är så konfunderade över varför vi föll ihop som ett korthus utan någon egentlig anledning”, säger han.  FOTO: HILDA DJUPENSTRÖM

Foto:

Övrigt2019-01-13 21:00

– Man blir förbannad. Det är en sak att förlora när man inte har någon chans, när man är klappkass. Men när man gör massor av fel och schabblar bort en halv match, då är det surt, sammanfattade Roger ”Gubben” Carlsson bortamötet med Örebro SK under söndagseftermiddagen.

Det var ett KVBS vid gott mod som åkte till Behrn arena i Örebro. Efter att äntligen ha fått en bredare trupp och därmed större valmöjligheter blev lördagsmatchen mot Boltic, som slutade oavgjort efter ett samspelt lag och en stor målskörd av bland annat Niklas ”Messi” Eriksson, ett kvitto på att laget äntligen börjar sätta det spel som krävs för att hålla sig kvar i allsvenskan.

Det spelet fanns även i den första halvleken mot ÖSK, där KVBS tog ledningen genom Robin Hellqvist bara några få minuter in i matchen. Dessutom höll man inte bara hemmalaget borta från egen planhalva, utan KVBS skapade mest och hade kontroll.

Örebro SK bjöd visserligen på ett hårt motstånd, men det var inte på något sätt en nivå som kändes omöjlig för KVBS – tvärtom. Det enda Roger ”Gubben” Carlsson hade att önska från den första halvleken var mer tålamod i avsluten, Halvleken slutade 2–1 till Örebro.

– I första halvlek spelade vi så som vi vill spela. Vi håller jämna steg med Örebro och gör ett bra jobb hela gänget, säger han.

Men fem minuter in i andra halvlek förändrades matchbilden helt. Misstagen började hopa sig i form av felpassningar, missade markeringar och stressade beslut – och snart hade ÖSK tagit en 5–1-ledning.

Linus Doktare väckte hopp med sin reducering till 5–2 i 66:e minuten, och laget fick hopp igen. Men inom loppet av några minuter så dog hoppet när ÖSK gick fram till 8–2 med tre snabba mål.

Hellqvist och Doktare petade visserligen in varsin reducering innan ÖSK gjorde det sista målet som betydde 9–4.

– Varken jag eller spelarna förstår var felen kommer ifrån. Att det bli tufft när det väl går dåligt, är inte så konstigt. Men vi är så konfunderade över varför vi ramlade ihop som ett korthus utan egentlig anledning. Det var fem minuter in i andra halvleken, så man kan inte skylla på trötthet. Just nu känns det som att en psykolog är lösningen, sa Roger ”Gubben” Carlsson

– Hugo Lundqvist i målet kan vi inte lasta, jag menar, alla försöker. Jag är glad att ingen gav upp i alla fall, det är jävligt tråkigt men vi får fokusera på det vi gör bra och titta framåt. Mest stabil i dag är Robin Hellqvist, han deltar mycket i spelet och gör färre misstag, samtidigt som han tar bra beslut, avslutade han.

Så var matchen, minut för minut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!