Snäckorna större och starkare än DFK

Det som kunde ha blivit det tredje krysset i rad blev i stället en storförlust för DFK i söndagskvällens match för Södersnäckorna. Det äldre och skickligare Stockholmslaget krossade DFK med 7–2.

Foto:

Övrigt2018-04-29 20:24

Det räckte inte med ett DFK Värmbol i toppform för att även denna gång spela oavggjort mot Södersnäckorna, precis som lagen gjorde i båda mötena i division 2 förra året. Laget, som precis som DFK avancerade upp till division ett, hade breddat truppen och slog Värmbolsdamerna i både bollskicklighet och storlek.

– De var helt enkelt för bra för oss i dag. De har utökat laget och är väldigt bollskickliga. De är stora och blir inte ens bekymrade när vi murar vid hörna eller frispark, sa en lite lätt uppgiven tränare, Thomas Lennström, direkt efter matchen.

Men 7–2-resultatet kanske inte är så entydigt.

Matchens första mål till Södersnäckorna kom efter 15 sekunder när DFK gjorde ett felpass. Det andra kom en kvart därpå men där var DFK på hugget och petade med hjälp av Ebba Sjögren in 2–1.

Trots att Södersnäckorna tog ledningen ännu en gång var DFK nära att vända spelet när Ida Norström gjorde 3-2-målet och även om målen efter det uteblev för Katrineholmslaget så räddae Jessica Lennström en knivig straff och laget lyckades under flera långa perioder hålla i spelet och skapa möjligheter.

– Det var riktigt bra och kul fotboll. Sådana här matcher lär vi oss massor av, även om det inte är en höjdare att förlora. Men vi siktar på att vinna när vi möter dem igen i höst, så delar vi lika på poängen även detta år.

Och truppen var hel och skadefri?

– Absolut, vi var i toppform och kunde nog inte ha gjort detta så mycket bättre. Men lite skadade i hjärtat är vi nog här efteråt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!