Snabba kvalheat, men bröt finalen

I helgen var det säsongspremiär i Italien för William Karlsson. Trots att loppet inte slutade som önskat, fick årets första tävling en bra start.

Willam Karlsson på blöt bana i Italien.

Willam Karlsson på blöt bana i Italien.

Foto: Privat

Övrigt2018-03-12 11:30

Trofeo Andrea Margutti heter en av kartingvärldens största tävlingar och i helgen anordnades den på Garda-banan i Italien. William Karlsson, kartingföraren från Katrineholm, inledde tävlingssäsongen där efter att ha tränat i landet under sportlovet.

Under träningsracet i strålande sol knep han en sjätteplacering och i de två kvalheaten fick han med sig en tionde- respektive åttondeplats. Placeringarna gav honom den elfte startplatsen i förfinalen som slutade på en bättre placering än så – en åttonde. Men trots att de då regniga körförhållandena ledde till en bättre placering, visade det sig att en ännu blötare bana inte fick med sig samma resultat. Efter att ha kört i toppklungan i finalen träffade William Karlsson en vattensamling, kartingbilen planade och Karlsson blev tvungen att bryta loppet.

Trots detta var både han och pappa Nicklas Karlsson nöjda med säsongsstarten. Nu väntar egen träning på hemmaplan innan det är dags för nästa race.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!