Skarpt DFK spelade oavgjort mot Älvsjö

Matchen Älvsjö–DFK slutade i 2–2 på bortaplan.

Foto:

Övrigt2017-07-09 17:03

DFK:s damer spelade en riktigt skarp match på Älsvjö IP under söndagskvällen när de mötte tabelltrean Älvsjö på deras hemmaplan. Den första halvleken äger DFK mycket boll och Älvsjö spelar tillbakadraget, men tar däremot ledningen med 1–0 i den 25:e minuten. Två minuter in i den andra halvleken lyckas Ellen Erlandsson kvittera 1–1 på straff.

– Vi spelar riktigt bra fotboll, tjejerna är duktiga och presterar bra under den press som de känner utifrån och som de sätter på sig själva. Vi gör mycket rätt och skapar många chanser, men vi får inte in bollen lika mycket som deras spelande förtjänar. Hade man förtjänat mål så hade vi vunnit, men man förtjänar inte mål. Man gör dem, säger tränaren Thomas Lennström.

Han räknar ihop till sex klara målchanser i första halvlek och fyra i den andra. Älvsjös målvakt är därmed inte att förringa, men Ebba Sjögren lyckas att få in Värmbols andra mål i den 62:a minuten. Sedan tappar DFK fokus i den 63:e minuten och Älsvjö kvitterar. Detta blir matchens sista mål och slutresultatet blir 2–2. Extrabra spelade stod Jessica Lennström som stoppade det som kunde ha blivit Älvsjös vinnande mål i den 83:e minuten och Anna Björnsson som stöder anfallsspelet med sitt positionsspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!