Simon Casey bryter Open – provade passet men ryggen satte stopp: "Många klagade på smärta"

Den fjärde kvaltävlingen, passet Open 18.4, blev en riktig rysare för många deltagare. Däribland katrineholmaren Simon Casey, som blev tvungen att bryta på grund av smärtor i ländryggen.

Foto:

Övrigt2018-03-20 15:50

– Jag har haft lite problem med ländryggen tidigare och valde därför att avstå denna wod efter att många klagat på ryggsmärtor, berättar han.

Han avbröt däremot inte kvaltävlingen utan att först testa passet, som bestod av tunga och många marklyft, handstående armhävningar och att gå på händer. Men resultatet blev ändå att dra sig ut tävlingen.

– Jag ställer in mig på nästa år i stället.

Målsättningen var hela tiden att hamna topp 100 i Sverige och efter tre kvaltävlingar låg Simon Casey på en 71:a plats nationellt. Vad slutställningen blir avgörs först när resten av deltagarna genomfört de kvarvarande två kvalpassen – vilket ska vara gjort senast nästa måndag.

De bästa i varje region tar sig vidare till Regionals: i svenskarnas fall är det Europe North-regionals som anordnas i Berlin i slutet av maj.

För Simon Casey blir det tävlingar på nationell nivå under resten av säsongen. Bland annat ska han tävla tillsammans med Box-kompisen Matias Lindgren i lagtävlingen "Battle of Wermland" i början av maj och i juni tävlar han individuellt i MK Open i Falun, vilket är en av Sveriges största tävlingar.

Så här såg Open 18.4 ut

Namn: "Diane"

21, 15 och 9 repetitioner av:

Marklyft, 225 pund (115,6 kilo) för män/155 pund (70 kilo) för damer.

Handstående push-ups (armhävningar)

Sedan

21, 15 och 9 repetitioner av:

Marklyft, 315 pund (138 kilo) för män/205 pund (93 kilo) för damer.

50 feet (15 meter) handstand walk, armgång (gå på händer) efter varje set

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!