Seriefinalsförlusten blev bitterljuvt silver

Spänt var det inför KFUM:s finalmöte med Hammarby, matchen där serieettan skulle koras. 5–8 slutade matchen till Hammarby och KFUM blev visserligen snuvade på guldet men tabellplatsen förnöjer ändå.

Foto:

Övrigt2018-03-24 21:00

Det var alltså med en serieförlust i bagaget som KFUM spelade sin sista vinst för serien mot IF Norcopensarna-Fridtuna på lördagseftermiddagen. Vinsten i sig förändrade inte läget i serien, men den var ett kvitto på lagets utveckling.

– Förra säsongen förlorade vi mot det laget två gånger och nu tog vi en 8–1-vinst. Det är stor skillnad på ett år, säger Talis Olausson som spelar i KFUM Katrineholm.

Det är med blandade känslor han berättar om seriefinalsmatchen mot Hammarby, som flugit in två engelska spelare speciellt till den här matchen och som enligt uppgift ska ha fler elitsatsande inför kommande säsong.

– Vi hade ingen aning om vilka det var, det var ett väldigt ungt lag. Vi hade chans att vinna innan dubbeln, men de var riktigt bra och satsade allt för att få gå upp i ettan. Hade vi vunnit hade det helt enkelt varit för bra för att vara sant, säger Talis Olausson.

I kölvattnet av förlusten finns det också lättnad. Laget ställs inte inför det ultimatum som en serieseger inneburit.

– Det finns större intresse för att spela i tvåan utav olika skäl. Placeringen ökar chansen för oss att få till ett lag, så det är positivt.

Som serietvåa kommer de att få möjligheten att kvala till division ett och i så fall drar det i gång redan om två veckor. Att KFUM väljer att kvala är inte en omöjlighet.

– Vi får se, vi kanske vill kvala men inget är säkert ännu, berättar Talis Olausson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!