Nu ska bandyspelarna få träning året runt

Det må ha blivit lågsäsong för KVBS numera allsvenska lag, men det är mycket annat som händer i föreningen. Bland annat ska spelare födda 05 och tidigare få specialträning under försäsongen.

Foto:

Övrigt2018-03-15 20:53

– Många som spelar bandy är inaktiva på sommaren, och då är det lätt att man tappar. Det är inte så motiverande att få börja från början till varje säsong och känna sig i form till jul, säger ”skridskoprofferssorn” Christer Johansson, som tillsammans med Thomaz Doktare, tränare, drar i gång projektet så fort snön på Backavallen smält.

Målet är att dels behålla att spelare, men också att engagera dem utanför bandysäsongen. Spelare födda 05 och senare ska få möjlighet att en gång i veckan testa på nya träningsformer så som crossfit, MMA och starkeman och skapa en gemenskap över laggränserna.

– Det handlar inte om en elitsatsning, utan om att ha roligt och att hålla sig aktiv under försäsongen, berättar Christer Johansson.

Även om fokus ligger på lustfylld träning så finns möjligheten att få anpassade träningsscheman. Att gruppen blir blandad åldersmässigt tror han är en fördel.

– Vi skapar förebilder. Man pushar varandra och utvecklas mer om man inte tränar med samma personer varje gång, säger Christer Johansson.

Flera lag har redan visat intresse och så fort man kan träna utomhus på Backa- vallen kommer de att dra i gång. Hilda Djupenström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!