Nu har Pussel hittat sin nya plats

Insamlingsponnyn Pussel som bott på Vårnäs ridskola i ungefär ett år har nu fått ett nytt hem.

Foto:

Övrigt2018-01-24 12:00

– Han är en fin ponny som borde få göra något som han tycker är roligt, säger ridskolechefen Johannah Ström.

Pussel köptes in med hjälp av insamlade pengar för att underlätta ridningen för personer med funktionsnedsättning, men efter att ponnyn varit en tid på ridskolan märkte personalen att han blev uttråkad av sitt arbete. De bestämde sig för att se till Pussels bästa och började söka efter ett nytt hem och en ny ägare. I december påbörjades annonseringen och i början gick det trögt, men till sist hittade de Pussels nya ägare – en ung tjej från Stockholm.

– Det blir jättebra. Det är klart det är synd men det är något vi är beredda på – man har en skyldighet att se till djurens bästa. De är våra vänner och kollegor och vi vill att de ska ha det så bra som möjligt, säger Johannah Ström.

Pussels nya ägare hälsade på och provred innan försäljningen och enligt ridskolechefen är alla inblandade nöjda med flytten. Under torsdagen veterinärbesiktades ponnyn och fick sedan följa med sin nya ägare hem.

Nu håller Vingåkers ryttarförening ögonen öppna för en ny ponny för handikappsridningen. De insamlade pengarna som användes för att köpa Pussel fick de tillbaka vid försäljningen och de kommer att användas till samma ändamål.

– Vi söker efter en ny ponny, men har inte bråttom. Vi vill att den nya ponnyn ska trivas och göra arbetet bra. Ibland träffar man rätt direkt och ibland tar det tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!