”Nog sjutton är vi fler som spelar tennis”

Precis som i många andra idrottsföreningar har tennisklubben i Katrineholm haft lite mindre organiserad verksamhet under sommaren. Men trots detta har intresse funnits för spel utomhus.

Foto:

Övrigt2018-01-05 15:00

Det är efter sex veckors semester som ordförande Janne Engström blickar tillbaka på vårsäsongen.

– Det har blivit mycket, men vi börjar få ordning i styrelsen. Det är mycket administrativt att hålla reda på. Ingen av oss tycker väl egentligen att det är jättekul, men det är en viktig del för att fler ska kunna få spela, berättar ordföranden.

Den omtalade renoveringen av tennis- och gymnastikhallen har inte stört verksamheten.

– Vi har inte störts. Innan jag åkte på semester hade de stängt av en bana, men annars är det rätt lugnt.

Framför sig har föreningen nu en höstsäsong, där ungdomsverksamheten ligger i fokus.

– Det kommer med 95 procent sannolikhet att bli en ungdomsgrupp till, vilket jag verkligen tycker är skitskoj. Det är ungtupparna man ska satsa på, inte oss gamlingar. Och nog sjutton är vi fler som spelar tennis nu än tidigare.

Klubben planerar också ett gruppspel för hösten.

– Det är nästan klart. Det kommer väl bli 15-20 pers och i singelspel. Men först och främst fortsätter vi styrelsearbetet.

För Janne Engström medförde semestern inte bara vila, utan också ny inspiration.

– Jag har spelat mycket paddel och det har varit väldigt roligt. Ärligt talat, det är ju så mycket lättare än tennis. I stort sett vem som helst kan spela det. Så en vision hade ju varit att faktiskt få en riktig rackethall med både paddel och badmintonbanor. Det hade varit något!

Under sommaren har han själv spelat mycket tennis också, vilket han också märkt att allmänheten fått ett större intresse för.

– Det är många som ringer mig och frågar om de får spela utomhus på banorna. Det är väl säkert på grund av värmen och det fina vädret, skönt att spela i solen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!