Moa Swärd inför världscupen i Schweiz: "Resfebern börjar komma nu"

...14-åriga hoppryttaren Moa Swärd, som tillsammans med ridtränaren Anna Ringborg åker till Schweiz på lördag, för att träna hoppning och kolla på världscupen.

Foto:

Övrigt2018-04-04 12:55

– Ja, vi har planerat resan sedan i höstas och jag har längtat länge, så den börjar komma nu.

Vad är det ni ska göra i Schweiz?

– Min tränare bor där så hon har tidigare pratat om att ta med mig dit för att rida. Så nu ska vi och en kompis från Norrköping som också tränar för Anna, till ett stort hoppstall med jättefina hästar för att träna, sen ska vi också kolla på världscupen, där många kända hoppryttare tävlar. Det blir både träning och inspiration.

Hur länge har du själv ridit?

– Sedan jag var jätteliten. Idag rider jag nästan varje dag och har min egen häst, Hecktor, en irländsk hopponny på elva år. Så jag hoppas att jag kan bli bättre och efter detta kunna hoppa ännu högre, för det är hoppryttare jag vill bli.

Hur länge blir du borta?

– Vi åker på lördag och kommer hem på onsdag, så vi kommer att ha tid att bo på olika ställen, åka runt och se oss omkring. Jag har aldrig varit i Schweiz förut och det blir den första världscupen jag ser utomlands, tidigare har jag sett den men bara en gång och då i Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!