Minimoto avslutade Katrineholmsveckan

Valla kartingbana lockade minimotoentusiaster från hela Sverige och från Norge under Katrineholmsveckans sista dag.

I Junior B-klassens final var det väldigt jämnt mellan ettan och tvåan.

I Junior B-klassens final var det väldigt jämnt mellan ettan och tvåan.

Foto:

Övrigt2017-08-13 18:00

Den tredje deltävlingen av sex i riksmästerskapen i Minimoto arrangerades under söndagen på Valla Raceway. 37 förare från hela Sverige (och en från Norge!) tävlade i fem olika klasser under tävlingen som ordnades lokalt i Katrineholm för femte året i rad.

– Det är härligt med minomoto, dels för att det är en sådan publikvänlig sport för att den är rolig att titta på, men också för att det är samma gäng som åker runt på tävlingarna så det har blivit en riktigt bra gemenskap, sa tävlingledaren Mikael Eriksson under finalloppen.

SMK Västerås Karting dominerade i antalet förare och även i deltävlingsvinster. De vann i samtliga klasser, förutom i Senior 40 där Emil Tägtlund från SMK Hedemoraavdelningen tog hem förstaplaceringen efter den andra finalen. Dock är det slutresultatet efter alla sex deltävlingar som räknas och de körde under dagen deltar i samtliga tävlingar.

– Minomoto är väldigt likt att köra stor motorcykel och det är en bra start innan man går övre till större. De är lätta och behändiga att ha med sig, samtidigt som körstilen inte skiljer sig så mycket, säger Mikael Eriksson, som hoppas att intresset för Minimoto också kommer att öka i Katrineholm – för möjligheterna till att träna och tävla finns.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!