KVBS slit räckte inte till mot Kungälv

Två förkylda spelare, en skadad och en borta. Det var en förändrad KVBS-trupp som mötte Kungälv på Backavallen under fredagskvällen. Kungälv bjöd på en uppförsbacke som KVBS inte riktigt lyckades ta sig upp för och kvalets andra match slutade 5-6.

Övrigt2018-03-02 21:35

Det var med förändrade förutsättningar som KVBS tog sig an Kungälv på hemmaplan under fredagskvällen. Joakim Olofsson fick en handfraktur i den senaste matchen och kommer därför inte spela mer denna säsong. Samtidigt har laget även hemsökts av förkylning, så två viktiga spelare - Jesper Ekström och Lasse Buskqvist, låg hemma i feber. Trots detta var tränarna Anderas Staaf och Fredrik "Pajen" Johansson hoppfulla.

Kvalets andra match fick en start som inte var helt olik den första matchens – en tung start. Kungälv inledde starkt med sitt första mål två minuter in och det var bara början på 20 mardrömslika minuter av första halvlek, där KVBS fick två utvisningar och Kungälv även gjorde sitt andra mål. Sedan vände KVBS och reducerade med mål av Niklas "Messi" Eriksson för att senare kvittera med mål av Lars Larsson med knappa tio minuter kvar av första halvlek. Kungälv tog dock ledningen igen innan halvlekens slut.

Trots att KVBS verkade vända när de lyckades kvittera till 3–3 (målskytt Linus Doktare) i början av den andra halvleken, tog Kungälv övertaget och ökade på sin ledning till 6-3 som mest. Och där blev andra halvleken en uppförbacke som KVBS inte riktigt tog sig upp för. De fick slita för de sista två målen och det var först i slutet av den andra halvleken som KVBS riktigt kom i gång igen. Trots två reduceringar, en med mål av Linus Doktare och den andra efter mål av Viktor Gogman, hann de aldrig riktigt ikapp och matchens slutresultat blev 5–6.

Men utefter förutsättningarna var tränaren Andreas Staaf nöjd med matchen.

– Det är tight i kvalet och man har små marginaler. Vi gick in med en förändrad trupp och spelade bra, även om vi hade tuffa perioder i början av första halvlek och i mitten av andra, sa han.

Trots att Kungälv hade boll till stor del, så fick de inte många klockrena målchanser utöver hörnorna som gav lagets mål.

– De fick mer utdelning på sina hörnor och det är klart att det svider, men vi spelar bra defensivt och följer matchplanen, så det är bra, sa Andreas Staaf.

Han var speciellt nöjd med laginsatsen, som med spelarbortfall innebar nya positioner och annat tänk för laget. En av spelarna som skötte sig lite extra bra, var Emil Andersson.

– Han gjorde ett fantastiskt jobb. Han befann sig, på millimetern, där han skulle vara på planen, i 90 minuter.

Med en så kort serie som kvalet till bandyallsvenskan är, är varje poäng viktig. Men ännu är det inte avgjort. Dock har Blåsut, vars lagledare själv tippade på att KVBS och Kungälv skulle bli de två lagen som går vidare, fått med sig två poäng efter kvällens match mot Skirö, som blev en riktig mångmålsseger: 13–1. Detta ger en liten fingervisning om vilket motstånd som väntar KVBS på söndag på Backavallen.

– Vi ska gå in och göra vårt jobb, vi har en bra känsla med oss efter den här matchen, sa Andreas Staaf som inte var uppenbart orolig inför matchen.

Däremot kan förkylningen i laget bli ett problem, så han hoppas att de sjuka spelarna repar sig och att ingen annan sjuknar in. För nu är det bara en dryg vecka kvar av kvalet, där de vill tillbaka upp i allsvenskan.