KVBS kryssade mot Boltic

KVBS inledde bortamötet mot IF Boltic i Karlstad starkt, men fick nöja sig med ett oavgjort resultat (6–6) när de satte sig på bussen därifrån.

Foto:

Övrigt2019-01-12 19:11

Det var ett piggt KVBS som redan sex minuter in nätade för första gången – signerat lagkapten Jesper Ekström. Detta repeterade han bara två minuter senare och skapade alltså 0–2. Inom loppet av några minuter reducerade IF Boltic, men Niklas Eriksson såg till att KVBS utökade sin ledning till 1–3 kort därpå.

Sedan dröjde det innan målgörandet kom i gång igen, men denna gång var det IF Boltics tur. På hörna reducerade de till 2–3 vilket Niklas Eriksson följde upp med ännu ett mål – och 2–4 i den 28:e minuten. Innan den första halvleken var slut drog vardera lagen på sin en utvisning – If Boltic för fasthållning och KVBS för olämpligt uppträdande – och i den 45:e reducerade IF Boltic till 3–4.

– Det blev två riktigt tunga mål, det sista i första halvlek och det första i andra halvlek, berättar tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Andra halvlek blev nämligen en annorlunda historia. Bara sekunder efter att den dragit i gång kvitterade Boltic och fick till både en hörna och skott på mål. När Niklas Eriksson sedan ännu en gång skapar KVBS-ledning med 5–4, är Boltic snabbare på bollen och kvitterar igen några minuter senare.

De kommande tjugo minuterna får KVBS inte mindre än sju hörnor – som inte leder till skott på mål förrän den sista som inte heller gav något mål i protokollet. En minut senare tar Boltic för första gången i matchen ledningen med 6–5 och det återstår drygt 20 minuter. Det följer anfall åt båda håll och flertalet skott på både Hugo Lundqvist och Boltics Johannes Gustafsson, innan Robin Hellqvist sätter kvitteringsmålet 6–6 i den 83:e minuten. Det är också slutresultatet – oavgjort – och därmed får KVBS med sin en poäng.

– Det känns rättvist till slut. Vi var riktigt bra i början, men vi släppte lite och lät Boltic komma tillbaka och ett tag där i mitten kan man säga att de styrde tillställningen. Vi borde ha förvaltat ledningen bättre, då hade de inte kunnat resa sig ur det på samma sätt och vi kunde nästan ha avgjort i första, säger KVBS-tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Samtidigt är han nöjd med både matchen och poängen.

– Vi måste utgå från var vi är. Vi har bra energi och mycket folk nu, det tar lite tid att få allt att falla på plats och detta är ett steg i rätt riktning. Man behöver ta de nödvändiga stegen för att börja vinna, säger han.

Inför morgondagens möte med Örebro SK tar han ut samma trupp så när som på målvakten Pontus Ekström – som ska spela med Teamet i division 1 och därför ersätts av Philip Zander.

– Jag ser ingen anledning till att byta. Vi har lite detaljer som behöver rättas till, men vi håller ihop och kör ända in i kaklet i dag, vilket vi kanske inte riktigt gjort tidigare. Detta i kombination med att hålla i gång det spelet som vi hade de första 25 minuterna i dag, då har vi goda möjligheter till poäng, säger Roger "Gubben" Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!