KVBS i 15:e vinsten när de mötte Derby på hemmaplan

Om det var Derby som bjöd på ett mindre tufft motstånd eller om det var KVBS som vässat till sig spelar ingen roll – det blev en 7–2-vinst till katrineholmsgrabbarna.

Foto:

Övrigt2018-02-09 21:19

Tränaren Andreas Staaf sa i torsdags till katrineholmbandy.se att han förväntade sig en tight match mot Derby Linköping på fredagskvällen. Men jämfört med de tidigare matcherna, som visserligen slutat med vinst, så hade KVBS definitivt ett överläge när det kom till mål. De tidigare resultaten mot Derby, 6-3 och 6-5, blev nu ett 7-2 till hemmalaget.

Inför fredagens match gjorde de ett par förändringar i truppen. Linus Doktare kände sig inte riktigt hundra i axeln efter smällen mot Finspång och avstod spel, enligt katrineholmsbandy.se. In kom Marcus Lagerbäck och även Jacob Hollstein och Oscar Jepsen.

– Vi möter ett bra lag i dag, bättre fart än vad vi var vana vid vilket överraskade oss i första, men vi klarade 3–1 innan halvtid ändå, säger tränaren Andreas Staaf.

I den andra halvleken tog de återigen kontroll över den defensiv som tränaren inte riktigt var nöjd med i första och fick in ytterligare fyra mål.

Nu återstår två matcher i serien, först mot Motala IF, återigen på hemmaplan och sedan väntar Otterbäcken. Serietvåan Finspång, som ligger under med 4 poäng, har bara också två matcher kvar och kan alltså bara vid dubbel vinst slå KVBS poängmässigt om KVBS, mot förmodan, skulle förlora de två sista matcherna. Jämför man målskillnad (173 för KVBS och 147 för Finspång) verkar det också vara avgjort. Men Andreas Staaf blickar inte ännu mot något kval.

– Vi tar det match för match. Nu mötte vi det lag som jag tycker är det skridskostarkaste laget i serien och vi får lära oss av det här och jobba vidare. Det uppstår nya situationer varje match så vi har fullt fokus på dem, säger han.

Men efter nästa match då, då kan vi väl få börja hoppas på kvalet?

– Ja, då kan vi nog börja prata kval till allsvenskan, skrattar Andreas Staaf.

Målskyttar var Niklas Eriksson, 4, Marcus Lagerbäck, 2 och Lars Larsson.

Matchtruppen under fredagens match:

Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lars Buskqvist, Oscar Jepsen, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Simon Husby, Marcus Lagerbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!