KSK i 13:e förlusten trots sent uppsving

KSK förlorade med 2-4 under lördagseftermiddagen när de spelade mot seriefyran Triangeln på Backavallen.

Det oväntade uppsvinget i slutet av andra halvlek kan bli vändningen för KSK.

Övrigt2017-08-12 19:15

Det verkar gå riktigt motigt för seriebottnande KSK just nu. I den trettonde matchen i seriespelet i division fyra vände inte turen för laget, som hittills inte fått en enda poäng i år. Men nu kan det komma en ljusning, för spelet var definitivt i en helt annan kaliber än vad placeringen i serien vittnar om.

KSK inledde med två målchanser, en som slutade i stolpe och en andra som blev räddad precis på linjen. När Triangeln sedan petade in sitt första mål, via en friskpark under lagets första målchans, blev det tuffare mentalt för hemmalaget. Inte blev det heller bättre av att lagkaptenen Gustav Wetterstedt efter bara fem minuter skadade baksida lår och blev tvungen att avbryta matchen.

– Det känns som att allting vill oss lite illa just nu, det är tungt mentalt att ligga i botten så här, men vi försöker kämpa framåt, berättar tränaren Martin Halvarsson.

Triangeln fortsatte att mata in ytterligare tre mål och i den 77:e minuten stod det 4-0 till bortalaget. Men sedan hände något under de sista tretton minutrarna, och KSK:s Daud Farah lyckades att få in två mål innan matchen blåstes av.

– Vi fick äntligen lite utdelning, något som vi borde ha fått redan i första halvlek, men nu ser vi det som att vi fick in två mål, i stället för att de fick in två mål. Vi har hög moral och håller i hela vägen även om det ser mörkt ut, säger Martin Halvarsson.

Nu har laget en veckas spelledigt innan det är dags för match mot IK Viljan Strängnäs på hemmaplan. Av prestationen och stämningen att döma så har tränarturbulensen inte hittills påverkat laget nämnvärt.