KSK i 1-5 förlust mot ett sent Ärla

Fotboll, division 4. Nickar, målchanser och hörnor duggade tätt under fredagkvällens match på Backavallen, men KSK fick inte sina välbehövda poäng.

Övrigt2017-06-30 22:00

Bortalagets sena ankomst ledde till en tio minuter sen matchstart, en start som verkade få hemmalaget ur gängorna. Trots att spelet till en början var jämnt, fullt av fina passningar och ledde till ett varsitt hörnmål för vardera lag så fick det någorlunda balanserade spelet en vändning när Ärla i mitten av första halvek fick in ett andra mål.

– Sedan blev det bara tung uppförsbacke, men vi får väl jobba ännu hårdare, vi vill så gärna ha tre poäng, säger KSK:s tränare Niclas Valtonen efter spelets första halvlek.

Tränarens förhoppningar besannas inte under matchens andra halva, men tempot ökar. Målchanserna för båda lagen är många och spelarnas uthållighet och kondition sätts på prov med många och långa förflyttningar över planen.

KSK:S högerförsvar, Linus Gustavsson, fick jobba stenhårt med försvaret och lyckades hålla bollen borta från egen planhalva i början av den andra halvleken, men snart var även han trött och Ärla kunde börja kvittera. I den 52:a minuten blev det 3-1 efter ett stilrent inlägg från vänstersidan och KSK:s målvakt var utan chans när inlägget möttes upp med ett direkt skott på mål.

Stämningen på planen blev hätsk efter att Ärlas Filip Bäckman fått en smäll runt ögat och detta resulterade för KSK i några frustrerande målchanser som slutade i ribba eller ovanför mål. Målchanserna var lika täta för Ärla, även om de med hjälp av lite mer strukturerat spel lyckades få in matchens sista två mål i den 73:e och 76:e minuten. KSK ligger fortsatt sist i tabellen.

KSK:s målskytt var Gustav Wetterstedt.