KIB:s herrar i förlust på hemmaplan mot serieledande Nykvarn

Det var med höga förväntningar 500 personer samlades i Duveholmshallen under fredagskvällen. KIB-supportrarna hoppades på en repris på det förra mötet mot Nykvarn IF, men förgäves. Ungdomslaget, också från Nykvarn, tog hem vinsten med 10–3.

Isak Hård kämpar bakom målburen, bara några sekunder innan han blir inknuffad i sargen och sedan gör KIB:s andra mål.  FOTO: HILDA DJUPENSTRÖM

Övrigt2017-10-27 21:53

Redan fyra minuter in i matchen petade Nykvarn in det första målet, och två minuter senare det andra. Det var allt som krävdes för att KIB:s herrar skulle vakna till och bara 12 sekunder senare assisterade Andreas Fredriksson stiligt in bollen till Gustaf Malmsten Winterroos som gjorde hemmalagets första mål, till den nästan fullsatta hallens jubel.

Dessvärre var lyckan inte långvarig, då Nykvarn satte ytterligare ett mål med nio minuter kvar av den första perioden. En minut innan avblås höjdes tempot, som ditintill varit ganska lugnt, och KIB skapade flera målchanser - men utan att göra mål.

Tempohöjningen följde med i in i den andra perioden, som inleddes med inte mindre än fyra utvisningar inom loppet av fem minuter. När matchklockan närmade sig periodens sjätte minut skapade KIB ett skarpt målläge, men lyckades inte göra något av det och som i besvikelsen över detta tappade laget fokus i bara några sekunder, vilket ledde till Nykvarns fjärde mål.

Det femte målet för bortalaget kom knappt två minuter därpå. KIB:s andra mål stod Isak Hård för, straxt efter att han blivit inkastad i sargen och Nykvarn fått sig ytterligare en utvisning.

I den andra perioden gjorde Nykvarn ytterligare ett mål och den tredje perioden fortsatte i samma visa. När den tredje perioden var slut hade Anton Jonsson fått in ett mål för hemmalaget, men Nykvarn hade en klar ledning redan då med 9–3. Matchens sista mål stod även bortalaget för och slutresultatet blev 3–10.

– Vi försöker, vi försöker och försöker. Vi gjorde ändå en bra match mot seriens bästa lag, men hade oflyt. Vi tar lärdom och laddar om för nästa match, som är viktigare för att vi ska behålla vår fjärdeplacering i serien, säger tränaren Morgan Andersson efter matchen.

Han berömmer målvakten Tobias Mellstrand, men också Gustaf Winterroos Malmsten. Om tre veckor spelar de borta mot Trosa Edanö BK.