KIB tog välbehövliga poäng mot Trosa

Under onsdagskvällen tog KIB emot Trosa/Edanö i Duveholmshallen.

Övrigt2019-02-13 21:15

Det var ett stabilt KIB som hade kontrollen över matchens två första perioder på hemmaplan. Mindre än en minut in i matchen satte Albin Dahlqvist KIB:s första mål (det kan ha varit Rasmus Kangosjärvi, om man ska tro protokollet på Sörmlands innebandyförbund men första målskytt är enligt KIB:s egna rapport Albin Dahlqvist) och knappa tre minuter senare gjorde Rasmus Kangosjärvi ytterligare ett. Efter att Trosa Edanö lyckats reducera till 2–1 petade även KIB:s Niklas Davidsson in det tredje målet innan den första perioden avslutades.

Andra perioden inleder hemmalagets Gustaf Winteroos Malmsten med att utöka ledningen till 4–1, sedan dröjer det till slutet av andra innan Niklas Davidsson ännu en gång sätter bollen i Trosa/Edanös nät och utökar ledningen ytterligare till 5–1.

Även om det aldrig blev riktigt farligt i den tredje perioden, svajade KIB till för en stund. Efter två minuter lyckas nämligen Trosa/Edanö reducera till 5–2, kort därpå får KIB två utvisningar på raken och med fem minuter kvar av matchen reducerar bortalaget till 5–3.

I matchens sista minut gör KIB:s Hampus Andersson slag i saken och sätter matchens sista mål och utökar därmed KIB:s vinstsiffror till 6–3.