KIB slog Trosa till sist – med ålder och rutin

Efter ett treveckorsuppehåll spelade KIB återigen på hemmaplan. Bortlaget, Trosa/Edanö, fick åka hem med hängande huvuden efter ett 6-4-resultat, men inte utan att först bjuda KIB på förvånansvärt hårt motstånd.

Övrigt2018-02-11 19:00

Hemmalaget behövde viss uppvärmning för att ta sig an tabellsexan Trosa Edanö under söndagskvällen. KIB tog visserligen ledningen med ett mål knappt åtta minuter in i den första perioden, men sedan var det jämnt.

Trosa kvitterade med enkla mål ändå upp till 3–3 i början av den tredje perioden, trots att KIB för det mesta hade spelet: men de fick kämpa för att sätta bollen i nätet.

Med målskytten Maria Lundblad borta och två yngre förmågor med, som visserligen har spelat några matcher med laget och också presterar, fick de äldre, rutinerade spelarna, däribland de dubbla målskyttarna Stina Karlsson och Sandra Eriksson, ta det extra klivet framåt för att ta hem segern.

När laget väl var uppvärmt och återigen tog ledningen med 4–3-målet av Renée Öbrink satte Stina Karlsson snabbt 5–3 och knappa 20 sekunder efter det placerade Isabella Nyström KIB:s sista mål i nätet.

– Det känns bra, vi har inte spelat på två helger innan det här men vi lyckas vända ändå. Jag är nöjd med min prestation, säger backen Stina Karlsson, som med sina två mål och en assist knep tre individuella poäng och därmed förflyttade sig upp till en 17:e plats i poängligan.

Backen har innan kvällens match fått med sig sex mål och 14 assist, men lyfts sällan fram just för att hon nästintill alltid står för stabila prestationer. Men tränaren Kent Olsson var väldigt nöjd med henne och resterande lag, trots matchens svajiga inledning.

– Med de förutsättningar vi hade tycker jag att vi gör det bra, speciellt när vi väl kommer i gång och spelar med mer tålamod. Vi gav dem lite billiga mål och vi fick jobba hårt för våra, men vi lyckas jämna ut det sen, säger han.

Nu återstår tre matcher i serien för KIB och det ser ljust ut för en kvalplats till allsvenskan. Femteplaceringen, som snart kan bli en fjärdeplacering, kan räcka till kval i och med att tabelledande Telge SIBK U inte får gå upp.

Resultat

Matchresultat: 6–4, (1–0, 2–2, 3–2)

Målskyttar för KIB: Sandra Eriksson, 2, Stina Karlsson, 2, Renée Öbrink, Isabella Nyström.

Bäst till i poängligan ligger Maria Lundblad (5:e plats, 31 poäng), Amanda Berglung (7:e plats, 30 poäng), Sandra Strömberg (15:e plats, 26 poäng), Isabella Nyström (16:e plats, 23 poäng) och Stina Karlsson, (17:e plats, 23 poäng).